Naš legedarni i nikada zaboravljeni pjevač Toma Zdravković, preminuo je 30.septembra prije tačno 30 godina, a detalji iz njegovog života i dalje se otkrivaju, ali ipak ne prestaju da privlače pažnju javnosti. Inače, Toma je bio veliki prijatelj sa mnogim velikim zvijezdama i pjevačima, a jedan od njih je i Zoran Kalezić, koji je jednom prilikom ispričao kako je Toma Zdravković završio u bolnici zbog povrede koju je zadobio u toku sudara sa trolejbusom. To je bila samo jedna od njegovih nezgoda koje su ga zadesile u životu, i da su ostale upamćene.


– Vozio je automobil, ali nikada nije položio. Smatrao je da mu ne treba ako zna da vozi. Tad je bilo završeno da mi položimo, ja prvi vozio, došao red na njega, a on kaže ‘poligoni, krompiri’. Umesto da ode na poligon, on je video jednu kafanu, ušao u jednosmernu s komšijom i rekao mu da idu da popiju – ispričao je Zoran Kalezić, pa dodao da ga je Toma jedne prilike pozvao da idu u tri ujutru u kazino u Pančevo, što je on odbio, a onda se desila ta nezgoda:

Toma Zdravković - Wikipedia

– Posle sat vremena zove me rođak, isto Kalezić, načelnik na Hirurškoj klinici i kaže: ‘Dođi po ovog tvog, zakrpili smo ga’. Ja dođem, njemu noga u gipsu, glava zamotana, samo mu je nos štrčao. On me tada napao: ‘Vidiš šta si mi uradio, je l’ vidiš?’. Kažem mu da nisam ja kriv što je prošao kroz crveno kod Londona i trolejbus ga udario. Srećom, imao je jak auto, pa je preživeo – zaključio je Kalezić.

 

29 godina od smrti Tome Zdravkovića: Radio kao trakorista, četiri puta se ženio

Preporučujemo