Jedno lice, koje je identificirano kao Rade Trajkovski Štekli, bilo je među dvojicom muškaraca koji su ranije danas doživjeli povrede u trgovačkom centru East Gate u Skoplju. Bitno je napomenuti da Rade Trajkovski Štekli nije nepoznat organima reda i sigurnosti i da je ranije bio pod njihovim nadzorom. Tajanstvena osoba, koja je bila odjevena u crnu kapu i slušalice, tiho im se približavala s leđa. Bez prethodnog upozorenja, ispalila je oružje prema njima i brzo napustila mjesto događaja. Prema izvješćima makedonskih medija, bliski prijatelj Trajkovskog, koji je pretrpio ozbiljne povrede u današnjem napadu, uspješno je prošao kirurški zahvat.

Ovu informaciju je potvrdio Ljuben Arsenkov, direktor bolnice “Sveti Naum Ohridski”. Prema makedonskom portalu “Točka”, Arsenkov navodi da je, unatoč trenutnoj stabilnosti, osoba o kojoj je riječ stavljena na aparat za disanje iz mjera predostrožnosti. Prošlo je dovoljno vremena otkako je bila podvrgnuta hitnoj medicinskoj intervenciji.

Njegove povrede, koje uključuju teška oštećenja trbuha i prsa, izazivaju zabrinutost. Unatoč tome, trenutna stabilnost osobe predstavlja pozitivan znak, iako se oslanja na medicinsku opremu. Rade Trajkovski Štekli je prebačen u Kliniku za torakalnu kirurgiju radi daljnje medicinske skrbi. Iako je pretrpio značajne povrede, njegovo trenutno stanje nije tako kritično kao stanje njegovog saputnika, kako su objasnili medicinski stručnjaci. Ovo je drugi napad na njega u razmaku od dva mjeseca.

Važno je istaknuti da, osim Šteklija, koji se trenutno nalazi u kritičnom stanju s visokim rizikom od smrtnog ishoda, još jedna osoba je zadobila povrede. Važno je napomenuti da je prisutan znatan broj policijskih službenika Ministarstva unutarnjih poslova koji su stacionirani unutar trgovačkog centra. Makedonski mediji su nedavno objavili snimak na kojem se Trajkovski, zajedno s drugim neidentificiranim muškarcem, spušta niz stepenice u prometnom trgovačkom centru.

Preporučujemo