U tragičnom slijedu događaja tijekom javnog nastupa uživo, popularna novinarka Kristin Čabak, koja je imala svega 29 godina, donijela je šokantnu odluku da okonča vlastiti život. Njezina sudbonosna odluka dogodila se na floridskoj lokalnoj televiziji, točnije na kanalu 40, rano jutro 15. srpnja 1974. Prema članku Sally Quinn objavljenom u The Washington Postu nekoliko mjeseci poslije, Kristin se do tog trenutka činila u izvrsnom stanju, bez ikakvih vidljivih znakova depresije ili poteškoća.

Kolege Kristine Čabak, uključujući tehničkog direktora, voditelja i dva snimatelja, nisu primijetili nikakve znakove nepravilnosti niti promjene u njezinom ponašanju. Uobičajena jutarnja emisija emitirala se u terminu od 9:30, no tehnički problem nastao je kada unaprijed snimljeni segment nije mogao biti prikazan. Nakon trenutne tišine na ekranu, Kristin se obratila publici i izjavila: “Prema politici Channela 40 u prikazu stvarnosti nasilja i užasa, ekskluzivno na našem programu svjedočit ćete pokušaju samoubojstva.”Prema izvještaju “Irish Timesa”, Kristin je izvukla revolver kalibra .38, Smith & Wesson, koji je obično koristila za izvođenje čarobnih trikova tijekom posjeta bolnici za djecu s intelektualnim poteškoćama. Zatim je pucao u sebe iza desnog uha, dok su tisuće gledatelja svjedočile ovoj tragičnoj sceni uživo na televiziji. Dok se dim širio, Kristininu kosu razvila je snažna vjetrina, a njen izraz postao je drhtav dok je glavom udarila o stol.Nakon što je Kristin Čabak hitno prebačena u bolnicu, potvrđeno je da je preminula od posljedica samoozljeđivanja. U međuvremenu, njezin kolega slučajno je naišao na priču u redakciji koja je bila potopljena krvlju, a nakon temeljitog ispitivanja utvrđeno je da je rukopisom napisana Kristinina osobna priča o njezinom vlastitom kraju. Ovaj snimak postao je trenutak koji će zauvijek ostati urezan u povijest i promijeniti tok budućih događaja.

Izvješće brzo privuklo pažnju diljem svijeta, privlačeći međunarodnu pozornost unutar nekoliko sati nakon što je izašlo u javnost. Iako je s vremenom izblijedjela iz glavnih medijskih naslova, ostala je čvrsta skupina pojedinaca posvećena potrazi za “fatalnim zapisom”. U međuvremenu, mnogi su se pitali jesu li postojali neki nagovještaji koje su propustili primijetiti u Kristininom ponašanju, koji bi ukazivali na njezinu nakanu okončanja vlastitog života. Prema izvješćima, obitelj Kristin Čabak bila je upoznata s njezinim prethodnim sklonostima samoozljeđivanju, no prema navodima majke, odlučila je zadržati te informacije tajnima iz straha da će Kristina izgubiti posao. Čak i nakon što je Kristina preživjela prethodni pokušaj samoozljeđivanja, kada je popila veliku količinu tableta, odlučila se držati tih problema za sebe.

Prema informacijama koje je objavio časopis Stil, Kristin Čabak je doživjela tešku emocionalnu traumu nakon što je izgubila svoju prvu ljubav u tragičnoj prometnoj nesreći. Nakon toga je imala romantičnu vezu s mladićem, ali njezin otac nije odobravao tu vezu zbog mladićeve židovske vjere. Godinu dana prije tragičnog samoubojstva, Kristini je uklonjen desni jajnik, a liječnici su joj preporučili da zatrudni u naredne 2-3 godine zbog rizika od problema s plodnošću.

Preporučujemo