U nastavku današnjeg članka pišemo o Filipu Žmaher koji je sa svojim moćnim vokalom u ranim devedesetim pokorio jugoslovensku scenu, a zatim osvojio srca milionske publike u Rusije, Ukrajini i Belorusiji. U eksluzivnom intervjuu za srpski portal ovaj jedinstveni muzičar koji se kalio u beogradski garažama, otvoreno i iskreno govorio o počeacima, turbuletnim vremenima ali i o povratku u Srbji.

On je dobio pitanje od reporteta koje glasi ovako: “Bukvalno ste žarili na nastupima tokom 90-ih godina, a uprkos tome, u zenitu karijere ste napustili Srbiju. Zašto?”, a na šta je on odgovorio ovakoČ: “Osvojio sam Gran-pri na festivalu „Slovenski bazar” u Belorusiji 1995, a to je jako propraćen i poštovan festival, jer tada se nezvanično proglašava najbolji pevač svih Slovena.

To je bilo vreme bez interneta, kad su ljudi sedeli pored malih ekrana i čekali velike manifestacije, a tu je pratilo nekoliko stotina miliona ljudi. Posle dve godine su me pozvali da učestvujem u proslavi 850 godina Moskve, što smatram velikim uspehom. Imati čast da nastupam na Crvenom trgu za mene je bilo fascinantno i nezaboravno. Bukvalno igla nije mogla da stane. Gde god sam pogledao, video sam ljude.”, rekao je on.

Zatim je rekao kako je važio za jednog od najboljih rok pevača, pa ga je upitao sledeće “Kako ste zapravo zašli u pop i šlager vode?”, na šta je on dao sledeći odgovor: “Mene su festivali afirmisali, ali sam se bavio više rok muzikom, a manje popom. Ja bih svoje pesme nazvao melodičnim popom.”, rekao je on. Koje je vaše mišljenje?

Preporučujemo