Josip Broz Tito je nekadašnji predsednik SFRJ je voleo je da uživa u kvalitetnoj muzici, a naročito je voleo četvoro naših pevača. Zatim se navodi da je jako voleo pop pevača Zdravka Čolića, ali je voleo Čola i njega, a on je Brozu pevao nekoliko puta i učestvovao je na nekoliko sletova. Pored Čole, Tito je voleo i pevačicu Nedu Ukrade, a kako je Neda važila za izuzetnu lepoticu a pričalo se da Tito ima istančan ukus za lepotu, ovo ne bi trebalo nimalo da čudi.

Tito je uživao da sluša Nedu kako peva, a da je on i ona volela nejga dokazje pesma maršalu titu koju je snimila. Đorđe Balašivć je tokom služenja vojnog roka, napisao pesmu Računajte na nas, a kako je kasnije priznao posvetio je upravo Josipu Brozu titu, a on je pesmu titu i otpevao 1. oktobra 1978 godine. Također, mediji su posebno isticali Titov odnos prema Goranu Bregović, naime njihov međusobni odno bio je jako specifičan zbog toga što iako su voleli i poštovali jedan drugog bilo je trenutka kada ima je više odgovaralo da ljudi misle da su u svađi.

Tako je Tito napravio veliki uspeh za grupu Bijelo Dugmeta da im uputi poziv da mu sviraju za doček Nove godine 1976 godine i to u Hrvatskom narodnom pozorištu. Iako su imali nastup u Hali sportova u Beogradu, Brega je sve odložio i navodno kukao Željku Bebeku da ga je Tito prevario za veliku sujmu novca. Nakon samo nekoliko minuta, Tito je napustio njihov nastup zbog glasne muzike i nerazumevanja.

Preporučujemo