Ni nakon skoro mjesec dana od njene smr*i, vijesti iz njenog života ne prestaju da iznenađuju javnost. Naime, život najdugovječnijeg monarha ikada, kraljice Elizabete II je pod budnim okom javnosti cijelog svijeta cijeli nje živott. Iako se mnogo toga znalo o njoj, možda kada su neke stvari u pitanju i previše, ipak postoji jedna stvar koja i nakon njene smr*i intrigira sve ljude.

Umrla kraljica Elizabeta II, britanskim kraljevstvom vladala je 70 godina
Evo o čemu se radi. Naime, poznato je da je ona svom mužu princu Filipu rodial četvoro djece : sadašnjeg kralja Čarlsa III, , princezu Anu i prinčeve Endrua i Edvarda. Upravo se oko njene trudnoće povela i polemika koja nije nikada prestala i traje i dan danas. Iako je kraljica rodila četvoro djece, javnost nikada nije imala priliku da vidi nijednu fotografiju kraljice dok je bila u drugom stanju i nikome nije bilo jasno zašto.

Kraljica Elizabeta nije preminula kada je cijelom svijetu saopšteno! Otkriveno pravo vrijeme smrti - Radiosarajevo.ba

Nekada je kraljevski protokol bio jako strog, pa je trudnicama zabranjivao da uopšte kažu da su trudne. U jednom novinskom članku je objašnjeno kako kraljica nikako nije smjela da objavi da je trudna, a tokom tih mjeseci, palata bi obavjestila javnost kako se ona privremeno povlači iz javnosti na neko vrijeme.

– Njeno kraljevsko visočanstvo kraljica Elizabeta neće preuzimati javne angažmane nakon kraja juna – glasilo je saopštenje, a pet mjeseci kasnije je rodila Čarlsa.

Lady Di: bitka za ostavštinu „kraljice srca“ | Priča dana | DW | 31.08.2022

Na ovaj način je krajici obezbjeđen sav mir i prijatnost, time što niko nije znao ništa o trudnoći, a ona je bila rasterećena svih obaveza. Princeza Dijana je bila prva koja se porodila u bolnici i dan nakon porođaja, prina Vilijama odlučila da pokaže javnosti. Takav njen primjer je slijedila i Kejt Midlton.

Preporučujemo