Pevačica Zlata Petrović (61) ima fascinantnu životnu priču koja odiše nevjerojatnim događajima! Već do svoje 18. godine stupila je u brak čak tri puta, a sa samo 16 godina suočila se s teškom odlukom o prekidu trudnoće. Njezina životna drama pruža dovoljno materijala za uzbudljivu sapunicu…

Rođena je 16. jula 1962. godine u Beogradu. Njeno detinjstvo, iako provedeno u skromnoj porodici u selu Grabovac blizu Obrenovca, obilježeno je srećom, kako ističe. Unatoč financijskim oscilacijama uzrokovanim majčinim pevanjem i očuhovim sviranjem, Zlata pamti dane kada su imali izobilje, ali i trenutke kada su se suočavali s nedostatkom. Njezina majka, izuzetno lepa i svestrana žena, nosila je teret kockanja, a Zlata je s divljenjem opisivala njezinu transformaciju od seljanke do izuzetne lepotice. Njezina majka bila je nenadmašna u svemu – u kući, na njivi, u kafani.

Zlata je, međutim, morala brzo odrasti ulaskom u tinejdžersko doba. Prisiljena na brak već sa 14 godina s muškarcem kojeg nije voljela, otkriva svoju strast prema pevanju u kafanama već s 16 godina. Tada je suočena s teškom odlukom o prekidu trudnoće u četvrtom mesecu, što je nosila kao najveći teret svog života. Njena hrabrost i odlučnost došle su do izražaja kada je pronašla lekara koji je pristao izvršiti abortus, unatoč nezakonitosti tog čina.

Nakon rastanka od prvog muža, zaljubila se u kolegu muzičara i brzo sklopila drugi brak koji je završio isto brzo. Do svoje 18. godine već se udala treći put, ovoga puta za pevača Hasana Dudića. Unatoč ljubavi, brak s Hasanom završio se razvodom nakon nekoliko godina, ali su ostali roditelji sina Mikija.

Zlata je imala i burnu vezu sa Sašom Popovićem, koja je okončana jer je, kako je pevačica javno izjavila, zaprosio u pogrešnom trenutku. Nakon toga, pronašla je sreću s tri godine mlađim voditeljem Zoranom Pejićem Pejom, s kojim je dobila sina Jovana. Unatoč razvodu od Peje, Zlata se od tada više nije udavala, ali je ostala poznata po svojim ljubavnim vezama s oženjenim muškarcima, što nikada nije krila.

Njezina otvorenost o vlastitom životu uključuje i otkrivanje da je po majci Romkinja. Ova činjenica nije bila tajna, a Zlata se ponosno izjašnjava o svojim korenima. Njezin sin Miki, inicijalno zbunjen s različitim bojama kože svoje porodice, s vremenom je naučio voljeti i ponositi se svojim romskim nasleđem.

Danas Zlata Petrović živi u svojem domu u Beogradu, uživajući u druženju s unucima, zasluženim odmorima i putovanjima. Osim što se posvećuje pevanju, aktivno se bavi dizajniranjem enterijera, redovito osvježavajući svoj dom i pronalazeći inspiraciju u časopisima i domovima poznatih ličnosti.

Ponosno ističe kako se nikada nije podvrgnula estetskim korekcijama jer duboko vjeruje da prava ljepota dolazi iznutra. Pozitivna energija kojom zrači, kako tvrdi, ključna je za očuvanje mladolikosti i lijepog izgleda koji nosi s ponosom.

Preporučujemo