Priča 33-godišnjeg Beograđanina koji je stupio u brak sa 27-godišnjom Požarevljankom izazvala je nesuglasice među korisnicima društvenih mreža. Iako su kulturne razlike između urbanog muškarca i žene iz seoskog kraja možda bile implicitne, nisu bile vidljive sve do samog braka. Društvene mreže često služe kao platforma za razne ispovijesti koje privuku znatiželju šire javnosti.

“Proveli smo četiri godine u romantičnoj vezi prije nego što smo konačno odlučili stupiti u brak,” otkrio je muškarac. Kad sam je prvi put upoznao, saznao sam da potječe iz ugledne obitelji i da je ljupka mlada žena. Iako sam bio svjestan njezinog odgoja u zaštićenom okruženju, ipak sam bio iznenađen kada sam saznao da nije imala iskustva u ljubavnim vezama prije nego što smo se sreli. Moram priznati da mi je ta njezina nevina strana bila simpatična, uživao sam u ideji da je još uvijek bila netaknuta prije našeg susreta.”Muškarac je naglasio da je imao veliko strpljenje tijekom njihove veze. Unatoč dvije godine zajedništva, ostao je pun razumijevanja i čekao je pravi trenutak za intimne odnose. Njegova partnerica je prvobitno djelovala stidljivo, no s vremenom je postajala sve opuštenija, što je rezultiralo nevjerojatnim intimnim iskustvima. Postupno je počeo vjerovati da je bolja od svojih prethodnih, iskusnijih partnerica.Kako su prolazili mjeseci, njihova veza postajala je sve dublja, njihove obitelji su se upoznale i nije bilo naznaka da će njihov različiti odgoj i podrijetlo predstavljati problem. Međutim, sve se promijenilo kada su odlučili stupiti u brak.

“Neki problemi su započeli tijekom priprema za vjenčanje. Meni je bilo draže ležerno druženje s bliskim prijateljima, dok je ona inzistirala na konvencionalnoj ceremoniji sa svim detaljima – crkvom, matičarem, fontanom šampanjca, glazbom uživo i tako dalje. Unatoč svojoj suzdržanosti, na kraju sam pristao na njezinu viziju. Uostalom, ako ju je to usrećilo, zašto ne? To nije bio neki veliki kompromis s moje strane.””Potpuno smo se složili i odlučili iznajmiti prostrani prostor kako bi ugostili njezinu brojnu rodbinu. Međutim, počeo sam primjećivati da se njezini roditelji sve više uključuju u organizaciju vjenčanja, što je premašilo moju razinu udobnosti. Izrazili su svoje primjedbe na jelovnik, inzistirajući na tradicionalnim bugarskim jelima poput pečenja i sarme, umjesto standardne hrane koja je ponuđena u restoranu. Nisam bio pretjerano zabrinut i razumio sam da je ovo prvo vjenčanje njihove kćeri, tako da su vjerojatno godinama maštali o ovom danu. Na kraju sam pristao da mladenka ima posljednju riječ.”

Nakon dugih mjeseci priprema, konačno je došao dan vjenčanja. No, dogodila se situacija koja je muškarcu teško pala i koju više nije mogao zanemariti. “Unatoč tome što cijenim tuđe tradicije, jednostavno nisam mogao šutjeti o ovom konkretnom incidentu. Na dan vjenčanja, roditelji mladenke su me obavijestili da su dogovorili da će jedna osoba biti postavljena ispred dvorane kako bi detaljno dokumentirala sve darove. Štoviše, planirali su otvoriti sve kuverte s novčanim prilozima na licu mjesta i pedantno zabilježiti iznos koji je svaki gost dao. Ovaj posljednji detalj pokazao se previše za mene – osjećao sam da mi je krvni tlak naglo porastao do alarmantne razine, i danas me samo prisjećanje na ovaj događaj ispunjava ogorčenjem.”

Preporučujemo