Čuveni i legendarni fudbalski trener Miroslav Ćiro Blažević (87) već dugo vremena vodi dugu i tešku bitku sa karci*omom, a sada je odlučio da izađe u javnost sa potresnim detaljima. Niame ovaj harizmatičnji stručnjak nikad nije volio da gvori o svojoj borbi, ali je ipak odlučio da je u svom najtežem ttrenutku borbe ostao bez podrške svojih najbližih i najdražih.

Ćiro Blažević: Već više od godinu imam rak, a kćeri me nisu pitale ni kako sam | HIP.ba - Hercegovački info portal
– Već godinu i tri meseca imam rak, a od tada moje ćerke nisu pitale: Kako si, tata? Slobodno to objavite – naveo je Ćiro Blažević za jedan hrvatski časopis.Ćirine kćeri ne pitaju za njega | Celebrity

Ova legendarni trener, iz svog dugogodišnjeg braka sa Zdenkom je dobio kćerke Barbaru i Ktarai nu, kao i sina Miroslava. Čitaava javnost u cijelom našem regionu je ostala zatečene i bez teksa nakon tog saznanja, da je ova legenda prepuštena sama sebi od strane svojih nasljednika, a on je u septembru ove godine sapštio da mu s ova teška bolest ponovo vrattila, i da će u potpunosti biit posveećen ovoj najtežoj životnoj brobi.

source.ba | Ćiro Blažević: "Već godinu i tri mjeseca imam rak, a kćeri me nisu pitale kako sam"
Njemu je ova opaka i teška bolest prvi put konstatovana 2011. godine, a on ju je već uspio da pobjedi u dva navrata. Prije 17 godina godina se podvrgnuo operaciji ra*a prostate. Godinu dana kasnije dijagnostifikovan mu je melanom u početnoj fazi, pa je i taj problem riješio operacijom. Uz svoju najveću životnu strast nogomet, Ćiro je poznat kao strastveni sakupljač skupih i finih stvari – među ostalim kolekcionar je satova, umjetničkih slika i valuta svih vrsta. Veliki je ljubitelj čokolade. Skupština Hrvatskog nogometnog saveza na sjednici 22. decembra 2021. dodijelila mu je titulu počasnog izbornika.

Preporučujemo