Poznati pjevač Bojan Tomovich primljen je u bolnicu nakon što mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo. Razni mediji navode da je pokušao samoubojstvo, što nažalost nije prvi slučaj takvog čina. Poznato je da se umjetnik dugo borio s bipolarnim poremećajem koji mu je stvarao poprilične životne prepreke, a iako svoje stanje nikada nije skrivao i otvoreno pričao o njemu, zbog njega je pao i u depresiju, no ubrzo se izvukao iz problema .

Slavni pjevač Bojan Tomović hrabro je objavio da boluje od bipolarnog poremećaja, čime je postao jedina slavna osoba koja je javno priznala svoj poremećaj. To je složena i dugotrajna mentalna bolest poznata i kao poremećaj raspoloženja ili manična depresija, koja se u zapadnoj kulturi često naziva “bolest umjetnika” zbog svoje popularnosti među slavnim osobama. Nadalje, Bojan Tomović je otkrio da ne želi imati djecu. Tomovich je pokazao izuzetnu hrabrost otvorivši svoju bitku s bolešću. Isprva priznaje da je njegova obitelj bila posramljena njegovim stanjem. Kasnije je otkrio da se razveo nakon 13 i pol godina braka te da je dva puta pokušao samoubojstvo. Trenutno je odlučio da neće imati djece.

Tomovich je objasnio da je njegov bipolarni poremećaj nasljedan i da ga ne želi prenositi na buduće generacije. U svom priznanju krivnje, Bojan Tomović se žalio na nezadovoljstvo svoje obitelji i zajednice prema njemu što se odriče roditeljstva. Tvrdio je da je njegov prerogativ napraviti ovaj izbor iako je sposoban imati djecu, za što je sumnjao da je posljedica njegove genetske predispozicije za bipolarni poremećaj. Boyan tvrdi da će ga lijekovi koje mora uzimati neograničeno spriječiti da bude sposoban i pouzdan otac ili suprug. Zbog toga su se on i supruga rastali nakon trinaest godina braka.

Preporučujemo