Osumnjičeni muškarci za kojima se intenzivno traga zbog sumnje da su sudjelovali u kopanju tunela dugog 30 metara, koji je išao od jednog stana u Njegoševoj ulici u Podgorici pa sve do zgrade Višeg suda, i dalje su nedostupni. Crnogorski mediji su otkrili da je ova kriminalna grupa bila angažirana od strane kavačkog klana, a svi osumnjičeni potječu iz Loznice.Podsjetimo, rupa u zidu depoa Višeg suda u Podgorici otkrivena je 11. septembra slučajno od strane jedne službenice Višeg suda. Ona je odmah obavestila nadležne u sudu i policiju. Nakon temeljne istrage, utvrđeno je da je tunel iskopan prije nekoliko mjeseci, a rad na njemu je započela ova kriminalna grupa. Postoji sumnja da je ovu grupu organizirao vrh kakačkog klana, posebno Slobodan Kašćelan, koji se trenutno nalazi u spuškom zatvoru.

Osumnjičeni Milan Marković je rodom iz sela kod Loznice, ali već godinama boravi u Beogradu. Pre više od 10 godina, hapšen je u Beogradu nakon što je kod njega pronađeno 2.000 tableta ekstazija, što ga je dovelo do osude. Od tada, nije posjetio svoje rodno mesto, ali nedavno je stigao u Podgoricu sa svojim bratancem, takođe osumnjičenim, Veljkom Markovićem.Selo nadomak Loznice, odakle potiču osumnjičeni Markovići, trenutno je prazno, vjerovatno zbog informacija o potjernici koja je izdana za njima.Treći osumnjičeni, Vladimir Erić, je navodno automehaničar iz Loznice koji takođe posjeduje auto-servis. Dejan Jovanović, nekadašnji vaterpolista i navijač Rada, također je sudjelovao u kopanju tunela i često je hapšen zbog droge i razbojništva.

Na konferenciji održanoj jučer u Upravi policije u Podgorici, koja je bila posvećena istrazi kopanja tunela do depoa Višeg suda, izneseni su novi detalji. Prema tim informacijama, osumnjičena kriminalna grupa je ilegalno ušla u Crnu Goru, a isto tako, na dan otkrivanja tunela 11. septembra, su se povukli iz zemlje u manjim grupama. Njihove fotografije su poslate nadležnim tijelima u regiji, te će biti raspisane međunarodne poternice za njima. Tijekom forenzičarskog uvida u tunelu, pronađeni su njihovi DNK otisci i tragovi.

Preporučujemo