Maja Odžaklijevska, rođena u Skoplju 21. aprila 1952. godine, bila je najmlađa od svoje braće i sestara. Kada je imala samo dve i po godine, njen otac, Ljubiša Odžaklijevski, obrazovan čovek, teškom mukom donio je odluku da napusti porodicu i preseli se u Beograd. Nekoliko godina kasnije, Majina majka, Dragica Arsenijević, priznata glumica Makedonskog narodnog pozorišta, donela je hrabru odluku da preseli Maju i njenu braću i sestre u Švedsku.

U Švedskoj je Maja stekla osnovno obrazovanje i iskoristila sve mogućnosti koje su joj bile dostupne u tom novom okruženju. Tokom nastupa u “Maksimetru”, Majina izvanredna nadarenost privukla je pažnju Radoslava Graića, poznatog pozorišnog umetnika. Njegov impresionizam nad Majinim talentom rezultirao je ponudom za malu ulogu u predstavi “Rable” Žan-Luja Baroa, koja je trebala biti izvedena na prestižnoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu. Ta predstava je trajala dve sezone i naglasila Majin izvanredan dar da publiku oduševi svojim glumačkim i pevačkim sposobnostima.

Nakon tog značajnog trenutka, Maja je krenula putem koji će je dovesti do međunarodne slave. Njen neosporni talenat i posvećenost umetnosti doneli su joj istaknutu poziciju kako u Skoplju, tako i na globalnoj opernoj sceni. Njena želja da postane operska pevačica konačno je ostvarena, a Maja je odlučila iskoristiti tu priliku maksimalno.

Godina 1971. bila je ključna za Majinu karijeru, jer je tada debitirala na prestižnom Beogradskom prolećnom festivalu. Time je ozvaničila svoj ulazak u svet festivalskih scena i započela svoj slavni put. Njena izvanredna izvedba pesme “V oblak sonce” potpuno je očarala publiku i postavila je kao zvezdu u usponu u muzičkoj industriji. Po povratku u Skoplje, Maja je odlučila slediti svoj san i ostvariti svoju ambiciju da postane operna pevačica.

Preporučujemo