Rusku federaciju očitp nije briga da li kolektivni Zapad uoopšte priznaje referendume na teritorijama Ukarajine, pod njihovom kontrolom ili ne, objasnio je bivši izraelski obavještajac Jakov Kedmi.

On je napomenuo i istakao da je Moskva ubrzo prelazi u treću etapu specijalne vojne operacije , što u prevodu znači konačno uništenje Oružanih snaga Ukrajine.

Komentar: Putin mora eskalirati da bi preživio | Politika | DW | 21.09.2022
,,Posle 1. oktobra Rusija je već spremna da pređe na treću etapu: konačno uništenje ukrajinske vojske“, rezimirao je Kedmi na TV kanalu “Rusija 1”.

Podsjećanja radi, prvi čovjek Rusije je nedavno najavio djelimičnu mobilizaciju, koja je stuppila na snagu odmah, jer je ukaz već bio spreman i potpisan.

Putin uputio najopasniju prijetnju dosad: "Ne blefiram!" - N1

“U ovoj situaciji, smatram da je neophodno doneti sledeće odluke, one su u potpunosti adekvatne pretnjama sa kojima se suočavamo. Naime: da zaštitimo našu Otadžbinu, njen suverenitet i teritorijalni integritet, da obezbedimo bezbednost našeg naroda i naroda u oslobođenim teritorijama. Smatram neophodnim da podržim predlog Ministarstva odbrane i Generalštaba o sprovođenju delimične mobilizacije u Ruskoj Federaciji“, rekao je prvi čovjek njihove zemlje obraćajući se Rusima i dodao da će se mobilizacija odnositi na rezerviste. Prema riječima ministra odbrane ove zemlje, Sergeja Šojuga, ta država može da mobiliše 300 000 rezervosta, što je samo jedan procenat njihovog resursa, izjavio je on.

Vladimir Putin | Najnovije današnje vijesti s Al Jazeere

Sa druge strane, ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski dao je intervju njemačkom Bildu u kome je govorio o ra*u u Ukrajini, osvrnuo se na govor ruskog predsjednika za koga je rekao da ga nije gledao, jer na drugi način dobija sve potrebne informacije i da nije ništa novo rekao, ali se više osrvnuo na temu upotrebe nuklearnog naoru*anja.

Povodom njegove indirektne prijetnje da će upotrebiti nuklearno o*užje, Zelenski je rekao:

„Ne verujem da će on upotrebiti ovo oružje. Mislim da mu svet neće dozvoliti da koristi to o*užje.”

Preporučujemo