Sijeda kosa može biti znak ova 4 zdravstvena problema: Poziv na buđenje svima koji dobiju prerano
Za većinu žena, prijevremena sijeda kosa je neugodno stanje.

Stručnjaci kažu da prerano sijeda kosa, obično prije 30. godine, može biti znak određenih bolesti i problema u tijelu. Većina njih odnosi se na nedostatak određenih elemenata i nutrijenata koji su neophodni za zdravo funkcioniranje organizma, ali uzrok može biti i bolest štitnjače.

Uz pomoć bakra nastaje melanin, koji određuje boju ljudske kose, što može ukazivati ​​na to da vašem tijelu nedostaje ovog elementa. Neki znakovi nedostatka bakra uključuju krhke kosti, česte prehlade i smanjen vid i pamćenje. Važno je konzultirati se s liječnikom koji može postaviti točnu dijagnozu i propisati plan liječenja.

Nedostatak vitamina D

Ako u tijelu postoji preveliki nedostatak vitamina D, ne samo da će se pojaviti sijeda kosa, već će se i cjelokupni ten tijela smanjiti. Uz uključivanje hrane s visokim udjelom ovog vitamina u svoju prehranu, trebali biste potražiti savjet od svog liječnika, koji vam može reći koji dodaci mogu pomoći u vraćanju razine vitamina D na normalne razine.

Nedostatak vitamina B12

Vitamin B12 sudjeluje u stvaranju crvenih krvnih zrnaca i osigurava dostavu kisika kroz tijelo. Ozbiljan nedostatak vitamina B12 može dovesti do ozbiljnih problema, poput povećanog rizika od srčanog udara. Moguće posljedice smanjene razine vitamina B12 u tijelu uključuju prerano sijeđenje kose.

problemi sa štitnjačom

Bolest štitnjače također može uzrokovati prerano sijeđenje kose. Osobe s hipotireozom (smanjeni rad štitnjače) imaju smanjenu aktivnost u metaboličkim procesima i manje energije za održavanje procesa koji su vrlo važni za naš organizam. U ovom slučaju, pigmentacija kose je poremećena. U ovom slučaju važno je konzultirati endokrinologa.

 

 

Preporučujemo