Home Recepti Pustite li meso da odstoji u hladnjaku ili da se namače u...

Pustite li meso da odstoji u hladnjaku ili da se namače u vodi? Svi radimo krivo, samo je jedan ispravan način!

1797
0

Izvaditi meso iz zamrzivača i staviti ga na pult nije najbolji način za odmrzavanje!
Svježe meso je najbolja opcija, ali ga nemamo uvijek u prilici pripremiti. Zatim izvadimo jedan iz zamrzivača i uglavnom svi to rade na isti način – izvadimo ga, stavimo na radnu plohu ili kuhinjski stol i pustimo da se otopi na sobnoj temperaturi. Međutim, je li to doista najbolji pristup koji možemo poduzeti?

Kada je riječ o sirovom mesu, moramo ga koristiti pažljivo kako bismo spriječili razvoj bakterija. Postaje osjetljiviji na njihove učinke kada je izložen sobnoj temperaturi.

Bakterije se ne mogu razmnožavati kada je meso zamrznuto, a temperatura je ispod četiri stupnja. Drugim riječima, meso ili druge namirnice ne bi smjele stajati na sobnoj temperaturi duže od dva sata.

Kada cijeli dan ostavite meso vani, njegova temperatura može doseći i preko četiri stupnja, što može dovesti do razvoja bakterija. Na taj se način tlo obogaćuje za rast novih bakterija, a omogućuje i rast bakterija koje se već nalaze na komadu mesa! Također, nije tajna da mnogi ljudi odmrzavaju meso u toploj ili hladnoj vodi.

Ovo nije dobra opcija, pogotovo ako koristite toplu vodu. Površinski sloj mesa brže se odmrzava i ulazi u proces kuhanja pod mlazom tople vode.

Ako odaberete ovu metodu, najbolje je koristiti hladnu vodu, ali postoji uvjet. Pazite da voda ne dođe u izravan dodir s mesom i mijenjajte vodu svakih pola sata dok se meso ne odmrzne.

Bolji način za odmrzavanje mesa je korištenje mikrovalne pećnice, ali samo ako koristite funkciju odmrzavanja. Ipak, najbolji način je staviti meso u hladnjak, ali to će trajati do 24 sata prije nego što bude spremno za pečenje.

BONUS: 

Osoblje supermarketa šokirano je onim što su zatekli na sirovom jelovniku: “Koji je ovo vrag?!”
Zaposlenica supermarketa je tijekom rada došla do neobičnog otkrića na listu salate. Zaposlenik je snimio uznemirujuću fotografiju pauka za kojeg se čini da ima nevjerojatnih 21 nogu. Incident je snimljen u trgovini u Eastbourneu, East Sussex. Radnik je kasnije podijelio fotografije scene na društvenoj mreži posvećenoj kukcima. Svrha ove objave je zatražiti stručnu pomoć u identifikaciji ovog primjerka. Zaposlenici su bili zbunjeni jer se nikada nisu susreli s takvim stvorenjem.

Nakon što su primili fotografiju od kolege, osoblje trgovine bilo je zbunjeno i šokirano porukom. Slika je mutna i nemoguće je razaznati prikazuje li kukca ili nešto drugo. Iako smo svjedočili mnogim gnusnim incidentima, ovaj je ostao posebno upamćen. Objava je izazvala niz reakcija, od duhovitih dosjetki do iskrene zabrinutosti. Tisuće komentara preplavile su objavu, pokazujući različite reakcije na vijest.

Nakon temeljite istrage, otkriveno je da glavni uzrok problema nije povezan s kukcima, već s nakupljanjem biljne tvari na listovima salate. Stručnjaci ističu da se cvjetovi maslačka sastoje od različitih dijelova, uključujući i sjemenu mahunu koja igra vitalnu ulogu u ukupnom sastavu cvijeta.

Nakon primljene informacije, zaposlenik je pohvalio uključeno osoblje. Također je izrazio zahvalnost svima koji su ga podržavali i donosili mu sreću. Zahvaljujući njihovoj pomoći, zaposlenik i njegovi kolege sada mogu nesmetano nastaviti s radom. Nedavno je društvenim mrežama kružila fotografija sendviča koja je iznenadila javnost. Prema riječima kupca koji je kupio sendvič, fotografija je snimljena na Miljakovcu i prikazuje krišku zemljane zelene salate. Ova pojava dokazuje da se ne radi o nenormalnoj pojavi

Preporučujemo