Kralj narodne muzike Šaban Šaulić je cijeli soj život stalno isticao da je njegova najveća želja da oženi svog jedinca Mihajla, te da dočeka i od njega unučiće. Jučer se Šabanova želja ostavarila te se Mihajlo tako vjenčao sa Marinom Velimirović. Kako je bio svjestan da je njegova svadba najveća želja njegovog pokojnog oca , on j eodžao zdravicu u njegovo ime, pa tako rasplakao sve prisutne. Inače, Mihajlo nikada nije krio da mu je gubitak oca jako teško pao, i da mu na tako važan dan kao što je svadba jako nedostaje. Kako su rekli svi prisutni, emocije su se samo smjenjivale, posebno kada je pjeač nakon Mihajlovog govora zapjevao Šabanovu “Svadbarsku pesmu”.


– Mihajlo ni sada nije preboleo Šabanov odlazak, čini se da njemu sve to najteže pada. Njemu je otac stalno u mislima, posebno mu je teško bilo juče što nije bio pored njega. On je nazdravio s gostima, a onda je zdravicu, s knedlom u grlu, posvetio Šabanu: “Ćale moj, svoju svadbu nisam zamišljao bez tebe. Nismo se tako dogovorili, planovi su nam bili drugačiji. Znam da nas sada gledaš i da si srećan. Bićeš ovde kroz tvoje pesme, koje će mi orkestar pevati pošto tebe nema” – kaže izvor s lica mesta i dodaje da su se svi prisutni naježili kada je nakon govora pjevač zapjevao Šabanovu pjesmu:

– Kada su krenuli stihovi “Hajde, oče, okiti svirače, svirat ćemo još bolje i jače, neka čuje cela okolina da si svoga oženio sina”, Goca se rasplakala i zagrlila s mladencima. Ni Ildi, a ni Saneli nije ništa manje teško bilo, ali su sve stoički podnele i uživale u očevim vanvremenskim hitovima.

Nakon što su mladenci krunisali svoju ljubav, upriličeno je veliko slavlje za 400 zvanica u jednom luksuznom beogradskom hotelu, gdje su se prošetake mnoge poznate ličnostiiz svijeta muzike, sporta i glume. Inače, Mihajlo je prije svadbe postao generalni konzul Srbije u Cirihu što je bio i dodatni razlog za slavlje, ali ipak u svemu ovom Mihajlu, koji je bio jedino muško dijete Šabana i Goce pokojni otac je najviše nedostajao i on to nije krio.

Preporučujemo