Poznato je da se za vrijeme ra*nih sukoba u zemljama koje su obuhvaćene istim, obbavljaju razmjene vojnika, ali ipak jedan slučaj za vrijeme razmmjene vojika u Ukrajini je šokirao svijet. U nastavku današnjeg članka pročitajte o čemu se radi.

Naime,ukrajinska vojna doktorka Marijana Mamonova, koja je prije samo nekoliko dana konačno oslobođena iz ruskog zatoče*ištva na svjet je donijelakćerkica, saopštili su tamošnji mediji. Stanje ove mlade majke i njene kćerkice su doktori ocijenili kao “dobro” piše TVP World. Ona je početkom aprila ove godine zarobbljea u ozlogla*enoj čeličani Azovstal u Marijupolju. Bila je zatočena u lo*oru u Olenviki, mjesto koji se nalazi na istoku Ukrajine koje je pod ruskom kontorlom. Inače, taj kamp je nedavno potresla i snažna eksp*ozija u kojojje po*inulo nekoliko desetina zarobljenika, ai Rusija i Ukrajina se za tu tra*ediju međusobno krive.

Image
Ova trudnica postala je jedan od simbola Ukrajinskog otpora i svi u Kijevu su bili iznenađeni kada je na razmjeni zaro*ljenika iz autobusa izašla mlada trudnica. Njen suprug Vasilj je saznao da će postati otac dok je ona bila ra*ištu. Tako trudna je bila smještena u ćeliji sa još 20 ljudi i u početku je spavala na podu.

Rat u Ukrajini: Procurile potresne snimke zarobljenih Rusa
– Kada nam je rekla da je trudna, odmah su svi pokušali da joj pomognu, dali su joj hranu i pobrinuli se da ima svež vazduh- rekla je za BBC druga zatvorenica Ana Voroševa, koja je oslobođena u julu. Kasnije je Marijana premeštena u manju sobu s manje zatvorenika. Isprva se nadala da će biti puštena u sklopu razmene zarobljenika, ali ipak kako je vreme odmicalo postajala je sve zabrinutija da će se poroditi u logoru.

Objavljena snimka kako ukrajinski vojnici ubijaju ruske zarobljenike -- Gospodari lutaka -- Sott.net
Marijana je bila među više od 200 oslobođenih ukrajinskih ra*nih zarobljenika koje je ova država uspjela 21. septembra da razmjeni sa 55 ruskih vojnika i bliskog saveznika Vladimira Putina, Viktora Medvedčuka.

Preporučujemo