Poznato je dabake svusvoju ljubav i sve što imaju su spremni da ostave svojim unučadim, jer je ta ljubav ogromna i ne može da se mjeri ni sa jednom drugom. Naime, baka Traudl Engelhorn-Vekijato je preminula u septembru ove godine u njeoj 95. godini života i tako ostavila nasljedstvo iza sebe koje se mjeri u milijardama dolara svojoj unuci Marlen Engelhorn, ali ipak njena 30- godišnja nasljednica nije bila baš oduševljena ovim činom svoje bake.

Marlene Engelhorn stands on a street with her arms crossed. A quote from her reads: "Privilege really gives you a very, very narrow view of the world." Photo by Mashid Mohadjerin for The New York Times

Kako je Marlen koja trenutno živi u Austriji izjavila, ona nije zainteresovana za ovo nasljedstvo, koje je poteklo iz porodičmne hemijske kompanije, a koje se procjenjuje na 4,2 miljarde dolara.

– Scenario koji priželjkujem je da budem oporezovana – rekla je Marlen za Njujork tajms.

Bogata naslednica poklanja novac državi

 

Ova 30-godišnja djevojka je odlučila da pokloni 90 od sto svog nasljedstva,a njen najveća želja je da novac uzme držaa kako bi ga što bolje redistribuirala. Ova bogata naslednica je se u jednpom intervjuu za Vajs njuz prošle godine takođe osvrnula na svoje bogatstvo, rekavši tada da „nijedan čovek ne bi trebalo da ima toliko novca i moći“ što jemnoe iznenadilo, jer niko ne bi želio da obije toliku sumu novca, bez obzira koliko da je bio bogat prije toga.

agencija za bračno posredovanje Archives - NEWSLITE

Znajući da će on jednoga dana naslijediti ovo ogromno bogatstvo, Engelhornova je provela dobar dio posljednjih nekoliko godina zagovarajući povećavanje poreza kako bi njeno bogatstvo bilo umanjeno i preraspoređeno od strane države. Marlen je za tim ciljem osnovala “Tax Me Now” (Oporezuj me sada), udruženje bogatih ljudi iz Njemačke koji traže veće oporezivanje njihovih primanja i bogatstava.

Preporučujemo