U nastavku donosimo jedan trik koji će da odbraduje najviše one koji uzgaju bašte i vole da im plodovi budu što ljepši i ukusniji. Mi u nastavku donosimo trik ako sadite paradajz potrebno je dav stavite ovih šest stvari i očekujte najbolji rod.

Soda bikarbona djeluje i zaiista je dobar trik najviše kada uzgajate paradajz u čašama, ako želite slađi paradajz. Samo pospite malu količinu sode bikarbone oko dna biljaka, a soda bikarbona će se apsorbovati u tlo i sniziti razinu kiselosti, čime ćete dobiti paradajz koji je sladak i pikanta. Riblja glava se već dugo koriste kao prirodno đurivo u vrtu, a njihova popularnost u sadnji paradajz nije mit koji treba razbiti. Njihovim raspadao oslobđaju se azot, kalijum, ali i mnogi bitni elementi u tragovima, kalcijum i fosfor. Jedini problem sa zakopavanjem ribljih glava je taj što ih životinje mogu iskopati. Da biste izbegli zakopajte duboko barem 30 cm.

Baciti 2 do 3 tablete, aspirina u otvr u cijelu tabletu ili mljevenu, ovo je za jačanje imuniteta biljaka, a također pomaže u odbacivvanju bolesti poput plamenjače i povećava rod paradajza. Salicilna kiselina je razlog zašto djeluje. Također, paradajz pati od nedostatka magnezijuma pa je dobra ideja dodati 1 ili 2 kašike gorke soli dok presađujete sadnicu na dno sadnice. Pokrijete sa tankim slojem zemlje ovo je kako bi se osiguralo da korijeni ne dodiruju izravno gorku so. Umjesto da prospete toz od kafe u smeće vi njega iskoristite u vašoj bašti.

Pola šolje toza od kafe dodajte u 2 litra vode pa ostavite da stoji 24 sata. Možete ga sipati pravo uz korijen biljke, a da je ne oštetite, a neće ni štetiti djeci koja se igraju u bašti. Također, toz od kafe može da vam pomogne da se izborite sa raznim kolonijama gljivica koje napadaju biljke, pospite toz direktno po zemlji i gljivice će se povući.

Preporučujemo