U nastavku današnjeg članka pišemo o jednoj jako zanimljivoj temi koja će verujemo da svima pomogne, svima koji imaju problema upravo sa ovim životinjama. Ako ste od onih koji ne žele da im golubovi zauzmu balkon i pretvore ga u svoj dom imamo nekoliko efikasnih metoda za odraćanje golubova jednom za svagde. Aluminijumska folija: Svi oni koji su probali trik sa njom tvrde da golubovi više nikada nisu dolazili na njihovu terasu. Poenta je da se terasa što vše ukrasi folijom, golubovi neče imati hrabrosti da priđu vašom balkonu. Također, možete da se i poslužite i dodatnim trikovima kao što su ovi:

Šareni elementi: Iznad balkona stavite konopac i vežite trake od obojenih materijala ili folije. Podstaknute vetrom će odvratit golubove, a isti efekat možete da postignete i plastičnim kesama, plastičnim bocama, velikim balonima, CD-ovima ili vetrenjačama. Gel ili svetleće trake: Trake ultraljubičaste boje, reflektujuće svjetlosti i hologramske trake dostupne su na tržištu. Postoje i gelovi, a najvžanije je da će ove boje golubovi videti kao vatru na balkonu i neće sleteti.

Traka sa šiljcima: Izaberite traku sa plastičnim, tupim šiljcima, jer metal može da povredi ptice, a umesto trake, možete koristiti i metalne spirale ili pokretne šipke. Montirajte ih na ogradu i prozorsku dasku, a ptice neće moći udobono da sjede. Ribolovačka mreža Pričvrstite mrežu na ogradu i povucite je tako da ptice ne mogu doći na balkon ili prozor. Pišite nam vaša mišljenja o ovome? Da li imate vi problema sa golubovima i da li ste probali neki od ovih trikova?

Preporučujemo