Od 28. listopada, kada je neočekivano preminuo Aleksandar, sin poznatog harmonikaša Mirka Kodića, obitelj je suočena s nepodnošljivim teretom gubitka. U tim teškim trenucima, bivša supruga Mirka Kodića, majka preminulog Aleksandra, izrazila je svoju bol i tugu putem potresne osmrtnice koja dira u srce svakog čitatelja.

“Nema riječi koje mogu opisati prazninu koju si ostavio, dragi Aleksandre. Četrdeset dana bez tvog smijeha, tvoje prisutnosti. Pokušavam shvatiti svrhu tvog preranog odlaska, ali tuga me preplavljuje. Nalazim mir jedino u mislima o tebi, u vjerovanju da te anđeli čuvaju. Tvoj odlazak je neizmerna bol, ali tvoje uspomene su moje svjetlo. Neka te zauvijek čuva ljubav koju smo dijelili”, riječi su majke koje odzvanjaju tugaljivom melodijskom notom.

Mirko Kodić, suočen s gubitkom vlastitog sina, dijeli osjećaje tuge i prihvaćanja u osmrtnici koja najavljuje skori parastos u čast voljenog Aleksandra. Unatoč prvotnim pokušajima da utješi svoju dušu kroz umjetnost, Mirko shvaća da tuga ne jenjava brzo. Ipak, odlučuje se kretati naprijed, inspiriran vjerom da je Aleksandrov duh i dalje prisutan, te da njegova glazba živi u njegovom sjećanju.

U svojoj osobnoj borbi s tugom i gubitkom, Mirko Kodić prepoznaje važnost nastavka života, vjerujući da svaki događaj nosi dublje značenje. Iako suza neće nestati, nadmašiti bol postaje osobno putovanje koje svaki pojedinac mora proći.

Osmrtnica, kao izraz duboke ljubavi, oblikuje se u emotivan prikaz gubitka i nade, podsjećajući nas na snagu ljudskog duha u suočavanju s najtežim iskušenjima.

Preporučujemo