Aleksandar P., zajedno sa svojim sinom Nikolom (21), ćerkom Miljanom (22) i šestogodišnjim unukom, živio je kao podstanar u stanu u samom srcu Smedereva. Taj stan je bio u vlasništvu Đorđa Azarića (57), čiji je zločin u petak ujutro ostavio dubok trag u zajednici. Aleksandar je ekskluzivno podijelio svoju priču s Kurirom, ističući sve detalje njihovog odnosa i strahovitog događaja.

Azarić je, prema izvješćima, došao na vrata stanara u četvrtak navečer i aktivirao eksplozivnu napravu, što je rezultiralo eksplozijom koja je uništila dva kata zgrade. U toj tragičnoj eksploziji, Azarić je nažalost izgubio život, dok su Aleksandrov sin i kćerka, koji su se tada nalazili u stanu, zadobili ozljede. Aleksandar, srećom, nije bio prisutan u trenutku eksplozije jer je šetao sa svojim unukom. Taj trenutak izlaska na šetnju s unukom na kraju je bio ključan za spašavanje njihovih života.

Aleksandar odlučno opovrgava tvrdnje da su njemu i njegovoj obitelji bili dužni za najam stana i komunalne račune, navodeći ih kao neutemeljene i tvrdnje koje su možda proširili drugi stanari iste zgrade. Postoji vjerovanje da je Đorđe Azarić aktivirao eksplozivnu napravu zbog frustracije prema stanarima koje je optuživao da nisu redovito plaćali stanarinu i račune, što je rezultiralo dugom od 7.000 eura. No, Aleksandar tvrdi da su svi računi bili redovno plaćeni, iako se potvrde nisu uvijek isporučivale, što je stvar koje nisu bile jasne.P. dalje opisuje da se rijetko susretao s Đorđem Azarićem, sjećajući se svega pet takvih prilika. Naime, njegov sin Nikola je bio glavni pregovarač za zakup stana i plaćao je sve obveze. Prema riječima Aleksandra, nije mogao precizno reći kada je zadnji put vidio Đorđa, jer je bio rijetak gost. No, svaki put kad bi došao, ponašao se izuzetno pristojno i često bi s njima sjedio na kavi. Svojim ponašanjem nije izazivao negativne osjećaje kod njegovog sina, iako je primijetio da Đorđe ima sklonost dugom govoru i ponekad može biti dosadan.

Aleksandar se prisjeća trenutka kad je saznao za eksploziju koja se dogodila u njihovom iznajmljenom stanu na petom katu zgrade u Smederevu. Dok je šetao sa svojim unukom, dobio je poziv od svoje kćerke koja ga je obavijestila da se izvan stana nalazi neka osoba imenom Đorđe koja se čudno ponaša. Brzo je savjetovao svojoj kćerki da ostane unutar stana i pozove policiju, a sam je žurno krenuo prema stanu. Međutim, dok se penjao po tamnim stepenicama, zgrada je odjednom eksplodirala u prašinu, a vrata i prozori su letjeli oko njega. Utrčao je u stan gdje je zatekao krvlju prekrivenu djecu – svoju kćerku i sina. Sa pomoću susjeda, odveo ih je do ulaza. Sjećanje na taj užasni trenutak ostalo je duboko urezano u Aleksandrovoj duši.

Preporučujemo