Moamer Gadafi, bivši lider Libije, ostao je upamćen kao jedan od najvećih diktatora u povijesti. Njegov sin, Sadi Gadafi, naslijedio je ne samo naslov “sin diktatora” već i mnoge kontroverze. Sadi je stekao slavu kao kapetan libijske nacionalne nogometne reprezentacije, mjesto koje mu je omogućio otac, te kao komandant libijskih specijalnih snaga.

No, Sadi je također postao poznat po svom razuzdanom načinu života. Njegove luksuzne zabave vrijedile su milione dolara, obilovale drogom i seksom. Na jednoj od njegovih rođendanskih proslava, platio je veliku svotu novca grupi Pussycat Dolls kako bi impresionirao svoju djevojku. Čak su i reperi 50 Cent i DJ Whoo Kid imali posebno mjesto u njegovom domu, gdje su često organizirali privatne zabave.Whoo Kid se prisjeća kako je Sadi pokušavao postati dio njihove reperske grupe te je čak platio 50 Centu više od 300.000 dolara za njegovu odjeću. Sadi je očito težio da bude deo te svijetle i blještave scene.

Jedan od najčudnijih susreta između Whoo Kida i Sadija dogodio se na zabavi na Torontskom filmskom festivalu. Sadi se nije svidio prisutnost žene u svojoj VIP sekciji i naredio je da je izvedu. No, kasnije je pozvao Whoo Kida na privatnu afterparty zabavu u svom hotelskom apartmanu, gdje se odvijao prizor s obučenim manekenkama koje su nosile oružje.

Na toj zabavi je bilo mnogo kokaina, a Sadi se ponašao vrlo neobično. Whoo Kid se prisjeća kako se morao pretvarati da uzima kokain kako bi izbjegao gnjev Sadija. Nakon što je Sadi otišao u svoju sobu, Whoo Kid je ostao zabrinut zbog sigurnosti djevojke s kojom se zabavljao i odlučio su se povući u Sadijev ormar kako bi ostali intimni.

Nakon što je Libija pala, a njegov otac ubijen, Sadi je pobjegao u Niger u potrazi za azilom. Nakon više godina provedenih u zatvoru, pušten je 2021. godine, no njegova sudbina ostaje neizvjesna. Sadi Gadafi će zauvijek ostati upamćen po svom kontroverznom načinu života i povezanosti s diktatorskom vladavinom svog oca.

Preporučujemo