Glumica koja je poznata po seriji “Smallville”, Alison Mak prošle godine je osuđena na zatvorsku kaznu zbog svoje uključenosti u kult “Nekseum”, u koji je dovodila žene koje su bile žigo*ane, pri*iljavane na se*sualne odnose i na težak fizički rad. Prije izricanje kazne, napisala je pokajničko pismo kojim se obratila javnosti.

 

– Sada mi je od velike važnosti da kažem da mi je iz dubine mog srca žao. Bacila sam se na učenje Kita Renijera sa svime što sam imala. Svim srcem verovala sam da me njegovo mentorstvo vodi do bolje, prosvetlenije verzije mene. Posvetila sam mu svoju odanost, svoje resurse i, na kraju, svoj život. Ovo je bila najveća greška i žaljenje u mom životu – prenio je Hollywood Reporter njene riječi.

Alison Mak
– Žao mi je zbog vas koje sam dovela u “Nekseum”. Žao mi je što sam vas ikad izložila podlim i emocionalno nasilnim šemama uvrnutog muškarca. Žao mi je što sam vas podstakla da upotrebite svoje resurse za učestvovanje u nečemu što je na kraju bilo tako ružno. Polako shvatam odgovornost koju imam u životima onih koje volim i osećam veliku težinu krivice zbog zloupotrebe vašeg poverenja, vodeći vas negativnim putem – dodala je Alison.

Njeni advokati su tražili od suda da joj ne dodjeli zatvorsku kaznu jer je prepoznala užasnu nepravdu koju je počinila ženama koje je mamila u kult. Istakli su da je Mak žestoko osudila Ranijerove postupke i sve što je činila zbog njega koji ju je obmanuo. Alison je uhapšena 2018. i optužena za trgovanje se*sualnim uslugama, urotu zbog se*sualne trgovine i teškog, pri*ilnog rada. Priznala je krivicu i rekla da je manipulisala ženama da postanu se*sualne robinje za Ranijera koji je prošlog oktobra osuđen na 120 godina zatvora.Alison Mak

– Bila sam izgubljena. Moram snositi posledice za svoje ponašanje – rekla je glumica u suzama na sudu u Bruklinu na ranijem saslušanju.

Inače, svojevremeno su procurile informacije da je Alison u sektu pokušala uvesti i brojne druge filmske i muzičke zvijezde kao što su glumica Ema Votson i pjevačica Keli Klarkson. Mak je bila jedna od najdražih žena samoprozvanog gurua, a i sama je navodno učestvovala u ponižavanjima jer je po hijerarhiji u sekti na to imala pravo. Tužitelji su ranije rekli da je glumica bila aktiva u sekti šest mjeseci prije nego što je uhapšena i Ranijer je žrtve, koje mu je ona dovodila, tjerao da rade što ne žele, zl0*tavljao ih, izgladnjivao, tretirao kao robove i tetovirao im svoje inicijale na tijelo. Hranu su ženama uskraćivali da bi lakše ostale u celibatu, a tetovaže su im stavljali ispod kukova kako bi se znalo kome pripadaju.Alison Mak

Glumica je na sudu rekla da je tetovirala žrtve, no da je to bilo uz njihov pristanak.

– Svi bismo se napili i tetovirali. Čak i ja imam dve tetovaže, koje ništa ne znače – rekla je Alison na sudu.

Tužitelji su otkrili i da je Mak terala žene da poziraju g0le kako bi ih fotografisala i poslala slike Ranijeru.

Preporučujemo