Zloglasni Kosta Kecmanović, koji je imao samo 14 godina, izveo je strašan masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” 3. svibnja. U tom tragičnom događaju, devet učenika i radnik osiguranja Dragan Vlahović izgubili su svoje živote. Trenutno se Kecmanović nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju djece i omladine. Prema neslužbenim izvorima, Kecmanović vjeruje da će uskoro biti pušten na slobodu.

Iako se često ponaša s visokom razinom energije i povremenim histeričnim ispadima, Kecmanović nikada nije pokušao pobjeći od vlasti, što je mnoge zbunilo. Prema izvorima iz klinike, nije pokazivao sklonost napuštanju ustanove u kojoj je smješten. Izvori sugeriraju da Kosta gaji mnogo ogorčenosti prema raznim stvarima i ima različita uvjerenja. Osoblju klinike bilo je teško povjerovati da nije pokušao pobjeći, pa su mu čak i postavili izravno pitanje. Kao odgovor, kratko i odmjerno je naveo da nema svrhe bježati, jer vjeruje da će na kraju biti pušten.

Ispostavilo se da je Kosta Kecmanović unaprijed planirao svoj zločin i provodio opsežna istraživanja Kaznenog zakona. To je bilo vidljivo iz računalnih pretraga koje su provedene tijekom istrage. Prema izvorima, Kecmanović čvrsto vjeruje da neće snositi posljedice svojih postupaka, unatoč gnusnom činu koji je počinio. Iako je njegov napad bio brutalan, vjeruje da će izbjeći kaznu.

Istraga je otkrila da je Kosta Kecmanović planirao nasilje na Ribnikaru više od mjesec dana, a priprema za masakr trajala je gotovo godinu dana. Kosta je sastavio popis pojedinaca kojima je namjeravao nauditi, i nažalost, većini njih je uspio provesti svoj plan. Napad se dogodio 3. svibnja ujutro u 8:40 kada je Kecmanović nelegalno ušao u školu i otvorio vatru s ulaza. Tragično, četiri osobe izgubile su živote, uključujući radnika osiguranja i dvije studentice koje su dežurale u hodniku, te još jedna studentica koja se nalazila u blizini klavira. U kabinetu povijesti nastavio se zločin jer je šest učenika tragično poginulo, a pet ih je ranjeno. Nažalost, profesorica povijesti Tatjana Stevanović također je postala žrtvom ovog napada.Unatoč svojim gnusnim djelima, Kosta Kecmanović je unaprijed proučio zakone i shvatio da dijete mlađe od 13 godina ne može biti pravno odgovorno za kaznena djela.

 

 

 

Preporučujemo