Optužena Shannon O’Connor suočava se s nizom ozbiljnih optužbi koje obuhvataju organiziranje nekontroliranih zabava za maloljetnike od samo 14 godina starosti. Postoji čak tvrdnja da je poticala na zlostavljanje i napade na maloljetne djevojčice, uključujući i vlastitog sina. Ovaj šokantni slučaj privukao je pažnju širom svijeta, a tužilaštvo je sada otkrilo uznemirujuće informacije o njenim internet pretragama.

Shannon O’Connor, srednjih godina i poznata kao “mama za zabavu,” suočava se s čak 39 optužbi koje se odnose na različite vrste eksploatacije djece. Nedavno otkriveni sudski dokumenti, podneseni od strane okružnog tužilaštva Santa Clara, iznijeli su na vidjelo zabrinjavajuće internet pretrage koje su pronađene nakon pregleda njenog mobilnog telefona. Prema tvrdnjama tužioca, nakon što je saznala da je pod istragom, Shannon je izvršila nekoliko pretraga koje su se odnosile na pitanje postoji li nalog za njeno hapšenje, mogućnost procesuiranja u Kaliforniji nakon što bi pobjegla u Idaho, te zakone koji se tiču davanja alkohola maloljetnicima.

Međutim, najalarmantnija pretraga odnosila se na seksualizaciju maloljetnika. Istražitelji tvrde da su na njenom telefonu pronašli više videozapisa preuzetih s različitih društvenih mreža. Ovi navodni videozapisi prikazuju mlade djevojke koje su izgledale kao maloljetnice, obučene u provokativnu i otkrivajuću odjeću.

Važno je napomenuti da Shannon O’Connor već prije dvije godine bila optužena za 39 krivičnih djela, uključujući zlostavljanje djece, seksualni napad i davanje alkohola maloljetnicima, prema okružnom tužiocu Santa Clara. Prema izvještajima, O’Connor je tajno organizirala okupljanja u svom stanu i iznajmljenim prostorijama, gdje je maloljetnicima dijelila alkohol i kondome, a većina prisutnih bila je u dobi od 14 do 15 godina. Na ovim događajima bila je jedina odrasla osoba prisutna. Izvještaji ukazuju da su maloljetnici konzumirali alkohol do te mjere da su povraćali, gubili svijest i padali u nesvijest, dok ih je Shannon navodno poticala na međusobne intimne radnje, od kojih su neki izgleda bili bez saglasnosti.

Prema lokalnom izvoru KRON 4, Shannon planira koristiti strategiju obrane tvrdeći da su sve seksualne aktivnosti među maloljetnicima u njenom domu bile potpuno sporazumne i dobrovoljne. O’Connor je izjavila da nije kriva po svim optužbama i ponovno će se pojaviti pred sudom 6. novembra.

 

Preporučujemo