Ako vam je stalo do mišljenja drugih ljudi, izuzetno je važno kakav ćete utisak na njih ostaviti, posebno kad se s nekim tek upoznate. Zato evo nekoliko saveta o tome kako možete ostaviti utisak kulturne, vaspitane i prefinjene osobe.Kada razgovarate s ljudima, prava osoba nikad neće prekidati druge – sačekaće da svi završe svoje izlaganje, a zatim će izraziti svoje mišljenje ne uvredivši tuđe stavove.

Na kompliment uvek odgovarajte s “hvala”. Ako na rečenicu “prelepo izgledate” odgovorite sa “znam”, to može ostaviti utisak prepotentne osobe s previsokim mišljenjem o sebi.Nikada ne držite laktove na stolu.Kad pogrešite, budite spremni izviniti se, jer to je odlika lepo vaspitane osobe.Smisao za humor je uvek dobrodošao, ali nikada ne ismejavajte druge – šalite se isključivo na svoj račun! I ne smejte se glasno.Što se tiče izgleda, uvek se oblačite prikladno za datu priliku, nikada vulgarno. Diskretna i nenametljiva šminka takođe je odlika osobe s prefinjenim stilom.

Uvek vodite računa o svom izgledu, održavajući kosu, nokte i kožu negovanim.Dajte komplimente drugima i nikada se ne hvalite.U zgradi uvek pozdravite svoje komšije, čak i one koje ne poznajete lično.Diskretno koristite parfem i pazite da ne preterate, kako ne biste gušili druge mirisom.Što se tiče informacija o prošlim vezama, prijateljima ili poslovima, zadržite negativne stvari za sebe, jer znate da će inače ljudi pomisliti da ste tračara i neko ko ne zna čuvati tajne.Nikada ne bacajte smeće na ulici – čuvajte otpatke u torbi dok ne naiđete na prvu kantu.I na kraju, najvažnije pravilo, kako za dame tako i za džentlmene – poštujte druge da biste bili poštovani!

Preporučujemo