Od samog početka projekta Zvezde Granda koji je već godinama najpopularnije muzičko takmičenje u regiji njegov jako važan deo i jedan od glavnih urednika i producenata ove smije emisije koja se inače emituje već 19 godina jeste Žika Jakšić. Osim toga on je pre sedam godina pokrenuo i takmičenje pod nazivom Nikad nije kasno u kojem su takmičari ljudi koji su već godinama u zrelim i poznim godinama i koje također ima svoju vernu mnogobrojnu publiku.

Njegovo je pravo ime Saša a rođen je u Aleksandrovcu a u Beogradu je došao da bi upisao DIF koji nikada nije završio pa često sam sebe u šali naziva večitim studentom. Kada je u pitanju njegov privatni život, poznato je da on iza ee ima dva propala braka i da njegova bivša prva žena sa njihovim sinom Andrijom danas živi u Nemačkoj.

On je drugi brak sklopio sa poznatom voditeljkom Dijanom Paunović koja mu je rodila sina Dušana i od koje se razveo pre pet godina ali su ostali u odličnim odnosima. Od razvoda se Žika jako retko u janvosti mogao videti u ženskom društvu i ko je njegova nova devojka je prava misterija i nepoznanica.

Žika nikada nije krio od medija da je ponovno zaljubljen i u sretnoj vezi ali nikada nije želio da kaže o kooj ženi se radi niti da je predstavi javnosti. Počelo je da se šuška da je razlog tome to što je ona puno mlađa od Žike a upravo sa jednom mladom brinetom je uhvaćen u provodu i svi misle da je to ona. Žika je rekao jednom prilikom da je on uvek zaljublejn i da i sada ima partnerku i da je sa svojom suprugom Dijanom u korektnim odnosima najviše zbog sina kojeg imaju.

Preporučujemo