Mnoge osobe nisu svesne dubokih emocija koje su utkane u pesmu “Tu noć kad si se udavala”, koju mnogi izvode kao ljubavnu himnu. Priznata muzička grupa Prljavo kazalište, koja se ističe brojnim hitovima, posebno je poznata po svojoj čuvenoj pesmi “Tu noć kad si se udavala”. Fascinantno je što retki znaju da je ova pesma inspirisana stvarnim događajem obavijenim velikom tugom.

Prema priči koja kola, član popularnog benda, Jasenko Houra, bio je zaljubljen u devojku pre nego što je otišao u vojsku. Pre nego što je krenuo, upitao ju je hoće li ga sačekati. Ona mu je odgovorila potvrdno, ali kada se Jasenko vratio iz vojske, suočio se s gorkim iznenađenjem. Po povratku saznao je da su zakazali svirku za venčanje, samo da bi otkrio da je reč o venčanju njegove devojke, sada već bivše. Ovaj događaj je čak poslužio kao osnova za film domaće produkcije.

Interesantno je napomenuti da postoji varijacija ove priče s nešto tragičnijim završetkom. Druga verzija “te noći kad se udavala” sugeriše da je devojka počinila samoubistvo u trenutku kada je ugledala svog bivšeg momka. Ovaj potresni zaplet dodatno je obogatio emotivnu dubinu pesme i dodao joj nijanse tragične romanse.

Preporučujemo