Veza između Romi Šnajder i Alena Delona, iako nije opstala kroz vreme, ostala je urezana u svest ljubitelja filma kao simbol intenzivne mladalačke ljubavi. Devojka iz ugledne porodice, obdarena besprekornim manirima, i divlji, neuredni momak stvorili su jedan od najlepših parova u Evropi.

Sudbina ih je spojila tokom snimanja filma “Kristin”, internacionalne koprodukcije koju je režirao Pjer Gaspar-Huit. Njihov prvi susret na pariskom aerodromu 10. aprila 1958. godine bio je pomno planiran. Delon, elegantno obučen, čekao je Romi sa buketom crvenih ruža. Prvi utisci nisu bili najbolji, jer su jedno o drugom imali ne baš laskave komentare. Ipak, filmska romansa ubrzo je prešla u stvarnost, stvarajući par koji je postao simbol ljubavi.

Romi Šnajder, već tada zvezda evropskog filma, i Alen Delon, tek početnik u karijeri, bili su potpuno suprotni po socijalnom poreklu. Romi je bila devojka iz ugledne porodice, dok je Delon odrastao u teškim uslovima i prošao kroz teško detinjstvo. Međutim, suprotnosti su se privlačile, stvarajući jedinstvenu povezanost između njih dvoje.

Njihova ljubavna priča bila je obeležena nizom neobičnih trenutaka, počevši od prve nesuglasice na aerodromu do tajnog života u vili Maro u Švajcarskoj. Delon je svojoj voljenoj poklonio prstenje na veridbi, označavajući svoju nameru da ostanu večno vereni. Međutim, život ih je razdvojio. Alenova neostvarena ambicija i stalne promene u životu doveli su do udaljavanja i na kraju razlaza.

Ovaj preokret u njihovoj ljubavnoj priči ostavio je Romi u dubokoj tuzi, posebno kada je Delon ubrzo započeo vezu s drugom ženom. Romi je prošla kroz teške trenutke ljubomore i tuge, ali je zadržala posebno mesto u svom srcu za svoju prvu pravu ljubav. Čak i nakon tragične smrti njihovog sina Davida, Alen je ostao uz Romi, pružajući joj podršku u teškim trenucima.Nažalost, splet nesrećnih okolnosti i Romina tragična smrt 1982. označili su kraj ove izuzetne ljubavne priče. Delon je ostao duboko pogođen gubitkom svoje prve ljubavi, a sećanje na Romi Šnajder ostalo je urezano u njegovoj duši. Pitanje “šta bi bilo da su ostali zajedno” ostaje neodgovoreno, ali ljubav između njih dvoje ostaje zauvek zabeležena kao deo filmske i ljubavne istorije.

Preporučujemo