Bio je izuzetno odgovoran i savestan mladić od najranijih dana, istaknuti sportista i primer lepog vaspitanja. Njegova predanost sigurnosti u saobraćaju bila je neosporna, nikada ne bi dozvolio sebi niti svojoj voljenoj devojci da budu izloženi riziku, s obzirom na duboku ljubav koju je gajio prema njoj.Ovim rečima izražava se tuga porodične prijateljice Vukana K. (18), mladića koji je juče izgubio život na putu Čačak-Požega, dok je njegova devojka J.Z. teško povređena.

Ceo Vukanov svet, porodica koja je sada u šoku, predstavlja prvo dete svojih roditelja, njihov ponos i radost. Sa mlađim bratom i sestrom delio je neizmernu ljubav i bio spreman na sve za njihovu sreću. Njegova porodica, koju čine ugledni lekari iz Aranđelovca, posvećena je svojoj deci u svakom aspektu života – ističe naša sagovornica.Prema njenim rečima, Vukanovi roditelji su ne samo poštovani lekari već i divni ljudi koji su svoje postupke usmeravali ka dobrobiti svoje dece.

Niko, pa ni Vukanovi roditelji, ne zaslužuje da doživi gubitak svog deteta. Njih dvoje su ga tek uvodili u život. Proslavili su mu 18. rođendan 13. decembra s velikim veseljem, okupljeni sa devojkom, prijateljima i porodicom. Tog dana su osećali radost i entuzijazam prema budućnosti – dodaje prijateljica.Vukan i J.Z. su bili zaljubljeni do u srž, retko biste ih videli odvojene. Njihova ljubav bila je nešto posebno. Ne zna se kako će J.Z. podneti vest o Vukanovoj smrti, ali trenutno je najvažnije da se ona oporavi, dok njihove porodice zajedno prolaze kroz najteže trenutke – ističe sagovornica.Vukan je, uprkos svoj svojoj mladosti, vozački bio veoma oprezan.

Ponavljam, nikada ne bi dovodio u opasnost sebe, a kamoli svoju devojku. Razlozi ovog tragičnog događaja trebaju biti utvrđeni istragom, ali sigurno nije bilo razloga za brzu vožnju s njegove strane – naglašava prijateljica i dodaje:Prema informacijama koje smo dobili, na putu se pojavila divlja svinja ili je možda čak pala na haubu vozila. U tom trenutku, ni najiskusniji vozač ne bi lako reagovao, a kamoli Vukan, mladić od 18 godina. Podsećamo, Vukanova devojka J.Z. trenutno je hospitalizovana u Opštoj bolnici u Čačku.Pacijentkinja se nalazi u stabilnom zdravstvenom stanju, i lečenje se nastavlja u jedinici intenzivne nege – potvrđeno je iz ove medicinske ustanove za javnost.

Preporučujemo