Užasavajući zločin u Srpskoj Crnji, gde je S. M. (44) brutalno polila benzinom i podmetnula vatru sinu A.T. (26), podseća na sličan jeziv događaj iz 2020. godine, koji je doveo do prvostepene osude počinioca na doživotni zatvor.

Osumnjičena za ovaj surovi zločin, S. M., već je bila pod kućnim pritvorom, noseći nanogicu na nozi, kada joj je sin došao u posetu. Međutim, susret majke-osuđenice i sina pretvorio se u pravi košmar kada je S. M. sinu prelila benzin i zatim ga zapalila. Mladić je zadobio teške povrede, prva pomoć mu je pružena u zrenjaninskoj bolnici, a potom je prebačen u Klinički centar Vojvodine, gde se lekari bore za njegov život. Nesrećni mladić sada se bori s opekotinama po celom telu.

Svedoci su izjavili da je u trenutku napada prisutan bio i sadašnji partner S. M. Pre same tragedije, sin i majka su se posvađali, što je dovelo do fizičkog sukoba, nakon čega ga je ona polila benzinom i zapalila. Komšije tvrde da se u toj kući okupljalo sumnjivo društvo i da su se tamo često organizovali neobični skupovi. S. M. je uhapšena, a sudbina njenog sina će odrediti optužbe i izrečenu kaznu za ovo krivično delo.

Najbrutalniji oblik nanošenja povreda, poput polivanja benzinom i paljenja žrtve, smatra se jednim od najokrutnijih načina nanošenja patnje, jer ostavlja trajne posledice i žrtva pati u najtežim mukama.

U sličnom stravičnom događaju iz 2020. godine, Radomir Blagojević (56) iz Radinca kod Smedereva prvostepeno je osuđen na doživotni zatvor zbog teškog ubistva. Međutim, Apelacioni sud je u februaru ove godine poništio presudu i vratio predmet na ponovni postupak. Njegov zločin dogodio se 13. jula 2020. godine, kada je, sumnja se, sačekao svoju bivšu emotivnu partnerku Zoricu Kalinić (66). Nakon verbalnog sukoba, Blagojević je prelomio kanister sa benzinom, polio Zoricu i zapalio je.

Žrtva je pretrpela teške povrede i preminula dva dana nakon napada. Imala je opekotine 2. i 3. stepena na oko 87 odsto tela. Blagojević je takođe bio osuđen i za silovanje žene u Radincu, gde je stanovao, u junu 2020. godine. Osumnjičeni je presreo žrtvu, fizički je napao, silovao, a potom ponovo brutalno pretukao. Žena je zadobila brojne povrede i posekotine po telu tokom tog stravičnog incidenta.

Preporučujemo