Ispred kulisa muzičkog uspeha i raskošnog života, Silvana Stojanović, udovica pokojnog pevača Luisa, suočila se sa izazovima koji su je odveli na rub egzistencije. Iako je živela u senci uspeha svog supruga, život Silvane postao je posebno težak nakon tragedije koja ju je zadesila.

Silvana, majka troje dece – Andreja, Sergija i Ele Mite, morala se suočiti s finansijskim izazovima nakon gubitka supruga. Pre Luisove tragične smrti, bila je kreativni direktor njegovog muzičkog studija, a dodatno je pokrenula i svoj posao otvaranjem vrtića pored porodične kuće 2008. godine. Međutim, sa Luisovim iznenadnim odlaskom, posao je doživeo zastoj, prisiljavajući je da stavi ključ u bravu.

Finansijski prihodi koji su joj ostali nisu bili dovoljni za održavanje četvoročlane porodice. Silvana je tada odlučila javno progovoriti o svojim izazovima i potražiti pomoć od države i drugih institucija. Njena hrabrost da podeli svoju priču o finansijskim problemima s ciljem pronalaženja izlaza iz teške situacije bila je korak ka suočavanju s realnošću i traženju rešenja.

Nakon pokretanja vrtića, Silvana se našla suočen

a s ozbiljnim egzistencijalnim poteškoćama. Zatvaranje predškolske ustanove, gubljenje redovnih prihoda, krediti, dugovi i troškovi održavanja domaćinstva doveli su je do tačke gde je svakodnevni život postao izuzetno izazovan.

U svojoj borbi, Silvana se obratila institucijama tražeći porodičnu penziju za svoje maloletno troje dece. Međutim, suočena je s preprekama, a poreski dug njenog supruga otežao je proces. Nakon izvesnog vremena i traganja za odgovorima, shvatila je da je postala socijalni slučaj, što nije bilo lako prihvatiti, ali je istovremeno bio ključan korak ka rešavanju problema.

U komunikaciji sa Sekretarijatom za socijalnu pomoć i zaštitu, Silvana je istraživala opcije i tražila pomoć. Dobila je dečji dodatak na godinu dana, a ta podrška joj je pružila određeno olakšanje. Međutim, tokom tog perioda, Silvana se, hrabrošću i samopouzdanjem, uspela izvući iz finansijske krize.

Ovaj period izazova i tranzicije u životu Silvane Stojanović svedoči o njenoj upornosti, hrabrosti i sposobnosti da se izbori s teškoćama života. Iako se suočila s gubicima i nevoljama, Silvana je pronašla snagu da prevaziđe svoje izazove i izgradi novi put napred.

Preporučujemo