M. L. (37) je danas saslušana povodom tragedije koja se dogodila u čajetinskom selu Jevremovići, gdje je nožem usmrtila svog supruga R. L. (48). Prema informacijama izvora bliskog istrazi, M. L. je opisala dešavanja, tvrdeći da ju je muž napao. Izjavila je da se sjeća da je držala nož, ali da nema jasnu predstavu o tome kako ga je upotrijebila u napadu.

Tokom saslušanja, M. L. nije konkretno potvrdila trenutak ubadanja noža u R. L., izražavajući poteškoće u sjećanju na taj ključni trenutak. Zbog ovakvih nejasnoća u njenom izvještaju, odlučeno je da se izvrši i njeno medicinsko vještačenje kako bi se utvrdila njezina psihička i fizička situacija u trenutku događaja.

Izvor blizak istrazi izvijestio je da je M. L. plakala tokom davanja izjave, posebno kada joj je saopšteno da će joj biti određen pritvor. Navela je kako je potrebna svojoj djeci i izrazila zabrinutost zbog situacije u kojoj se sada nalazi.

Obdukcioni nalaz je također kompletiran, otkrivajući da je R. L. uboden 5 cm ispod pazuha, uz stvaranje rane od 10 cm koja je probila plućno krilo i srčanu komoru. Ova informacija pruža detalje o ozbiljnosti napada koji se odigrao u porodičnoj kući u Jevremovićima. Par, koji ima petoro djece, svjedočio je jezivoj tragediji pred očima dvoje maloljetne djece. Najstarije dijete u porodici ima 14 godina.

Uznemirenost zajednice je evidentna, s obzirom na činjenicu da su M. L. i R. L. bili poznati kao radna porodica sa širokim posjedom i poljoprivrednim dobrom. Komšije su izrazile šok zbog ovog užasnog zločina. Istraga će nastaviti razmatrati sve relevantne činjenice kako bi se razumjele motivacije i okolnosti ovog tragičnog događaja.

Preporučujemo