Tijekom svog života, Barbara Daley Baekeland uživala je u velikom bogatstvu, budući da je bila udana za zadivljujućeg i primamljivog Brooksa Baekelanda, čija se obiteljska povijest protezala do poznatog kemičara Lea Baekelanda, tvorca plastike. Bila je figura visokog društva, slavljena u New Yorku, a njezino je prisustvo često završavalo na stranicama uglednih modnih časopisa poput Voguea i Harper’s Bazaara, gdje je bila cijenjena kao model.

Ispod fasade bogatstva, skrivalo se duboko ukorijenjeno ludilo koje je na kraju dovelo do njezine tragične smrti. Gubitak oca u njezinoj desetoj godini bio je teška tragedija koja je ostavila dubok trag. Njezin otac izmanipulirao je vlastitu smrt kako bi izgledala kao nesretni slučaj, sve kako bi osigurao obiteljsko nasljedstvo. Istovremeno, majka Barbare je već ranije doživjela psihički slom, a Barbara je naslijedila genetsku predispoziciju za slične izazove.

Njezin brak s Brooksom Bekelandom propao je zbog njezine nevjere i nepoštenja. Lažno ga je uvjerila da je trudna kako bi ga prisilila na brak, samo da bi kasnije otkrila da nije bila trudna. Nakon nekog vremena, par je dočekao sina, Tonija, čije je rođenje bilo popraćeno ponosom, ali i izazovima. Kada je Toni priznao svoju homoseksualnost, Barbara se odlučila na ekstremne korake kako bi ga “izliječila”, uključujući angažman seksualnih radnica.

Sredinom 1960-ih, brak između Barbare i Brooksa bio je na rubu raspada, a konačno su se razveli nakon preseljenja u London. Barbara je ostala uz Tonija, a njihova povezanost bila je iznimno jaka. Njezina želja da sina usmjeri prema heteroseksualnosti bila je nevjerojatno snažna, te je čak ponudila seksualne usluge u toj nadi. Nakon preseljenja, Barbara je pronađena mrtva, a njezin sin je završio u zatvoru nakon pokušaja ubojstva bake. Tragično je završio svoj život dan prije suđenja, odlučivši sebi oduzeti život.

Ova kompleksna i tragična priča Wild Grace duboko će istražiti kroz burnu vezu između Barbare Daly Baekeland i njezinog sina Tonija, osvjetljavajući teme obiteljske dinamike, psihičkog zdravlja i društvenih izazova. Ovaj filmski prikaz donosi emotivan i duboko pogođen prikaz života ove obitelji koja se suočila s unutarnjim demonima i vanjskim pritiscima društva.

Preporučujemo