Najnoviji vlog Marije Šerifović pružio je pronicljiv prikaz njenog iskustva u Zenici, uključujući njen dolazak, isječke sa koncerta i detaljnu analizu incidenta koji je doveo do toga da je završila nastup 15 minuta prije roka.

Prije nastupa podijelila je nesreću koja ju je zadesila i izrazila nemoć po dolasku u Zenicu. Ispričala je: “31. ovaj mjesec je za mene počeo divno. Nažalost, moja kruna se odvojila od fiksne proteze, zbog čega sam se osjećala prilično tjeskobno jer u Zenici nema nikoga ko bi mi pomogao.

Po povratku u hotelsku sobu nakon nastupa i snimanja, Marija nije bila jedina osoba koja je naišla na nesreću. Konkretno, saznala je da je njen kolega iz benda pao na bini, što je rezultiralo slomom ruke.

“Nalazim se u ovoj prostoriji, osjećam prizvuk frustracije. Samo nekoliko trenutaka prije izlaska na binu, Miloš, član benda, nažalost, doživio je nezgodu na stepenicama, što je rezultiralo prelomom ruke sa otvorenim prelomom. Prisustvo petardi su me dovele do odluke da skratim nastup, nekoliko pesama ranije”, objasnila je ona.

Tokom svog iskaza, jasno je dala do znanja da je njeno vrijeme u Zenici bilo ugodno i nastavila je prepričavati incidente s petardama.

Slijed događaja odvijao se na sljedeći način: pojedinac je pokrenuo početnu petardu u neposrednoj blizini bubnjara. Kao odgovor, preklinjao sam ih da pokažu neki privid inteligencije i da se suzdrže od takvih radnji. Međutim, nedugo kasnije, još jedna petarda je eksplodirala u blizini. Onda je, nakon skoro dva sata, eksplodirala dodatna petarda direktno ispod Jelene, naše cenjene prateće pevačice. Kao posljedica toga, njen kaput i susjedna torba su pretrpjeli štetu od plamena koji je uslijedio. Nadalje, dio opreme je također podlegao razornoj sili vatre. S obzirom na ove okolnosti, bilo mi je logično da zaustavim nastup”, pojasnila je ona.

Izražavajući svoju zabrinutost, jasno je stavila do znanja da je njena namjera bila da prioritet stavi sigurnost sebe i svojih muzičara, ističući svoju frustraciju prema onima koji nisu uspjeli da shvate njenu perspektivu.

Ona je izrazila svoje gledište po tom pitanju, navodeći da ako je neko spreman da trpi gubitak udova i crta lica, onda ne treba da se ustručava da dozvoli da se na njega gađaju petarde. Priznajući da većina često pati zbog postupaka nekolicine pojedinaca, ona je naglasila da je kroz istoriju glupost konstantno ometala napredak. Ovo je njena sveobuhvatna procjena situacije.

Na kraju je jasno dala do znanja da je uprkos skraćenom trajanju koncerta i dalje u potpunosti uživala u Bosni i Hercegovini, iskazujući ogromnu ljubav prema zemlji i neviđenu naklonost koju ima od publike.

Preporučujemo