Na snimku je vidljivo da je na silu gurnula 16-godišnju djevojku s mosta, uprkos njenom priznanju straha i nevoljkosti da skoči. Zbog toga je djevojčica zadobila teške tjelesne povrede.

U utorak je snimljen jeziv video koji je brzo podijeljen na YouTube, koji prikazuje grupu djece smještene na vrhu Moulton Fallsa, koji se nalazi na rijeci Lewis u Yacoltu u Washingtonu.

Na snimku koji je snimila Ashley Mahree, prolaznica, može se vidjeti grupa djevojaka postavljenih iza jedne djevojke koja stoji na ivici. Na snimku se može čuti kako djevojka ne želi skočiti ne jednom, već dvaput, dok je prijatelji uporno podstiču na to.

Za nekoliko trenutaka, jedna osoba ju je silovito izbacila s mosta, zbog čega je pala u vodu ispod sa značajne visine od 18 metara. Kao rezultat ovog mučnog incidenta, zadobila je teške povrede, uključujući slomljena rebra i ugroženo plućno krilo, pored toga što su je krasile brojne ogrebotine.

Čini se da su radnje koje su počinile ove osobe kriminalne prirode. Važno je priznati ozbiljnost njihovih postupaka, jer su potencijalno mogli uzrokovati smrtonosnu štetu. Neophodno je da se ove mlade žene suoče sa posljedicama svog ponašanja i budu odgovorne za svoje postupke. Konkretno, osoba koja je nasilno gurnula žrtvu treba da bude podvrgnuta pravnim reperkusijama i da bude zatvorena. Ovaj osjećaj je Mahree izrazio u komentaru na YouTubeu.

I dok je identitet djevojaka koje su je gurnule utvrđen, njihova imena nisu saopštena javnosti.

Prema rečima majke gurnute devojke, njenoj ćerki će biti potrebno dosta vremena da se potpuno oporavi. Osoba odgovorna za ovaj čin treba da odvoji trenutak da razmisli o svojim postupcima i prizna težinu svog nedjela. Ključno je shvatiti da su njihovi postupci mogli nanijeti smrtonosnu štetu mojoj kćeri. Ovakvo mišljenje je izrazila majka žrtve u intervjuu za lokalne novine kcrtv.

Lokalna vlast je službeno potvrdila da je skakanje s mosta apsolutno zabranjeno u gradu.

Preporučujemo