Indira Radić, izuzetno talentirana srpska pevačica, obuhvata širok spektar muzičkih žanrova kao što su folk, etno, turbo-folk, pop-folk i pop muzika. Njena umetnička karijera je kulminirala u toku 2000-tih, kada je postala ne samo najpopularnija, već i najtiražnija pevačica u zemlji. Rođena je 14. juna 1966. godine u selu Dragalovci, nedaleko od Doboja, u Bosni.Indira je ime dobila po hindu tradiciji, a značenje tog imena, sjajno, divno ili cvet cvetova, odražava poštovanje prema indijskoj premijerki Indiri Gandi, čiju politiku je njen otac s oduševljenjem podržavao. Njena karijera nije bila samo blistava, već je i njen život bio ispunjen medijskim intrigama. Iako je njene pesme puniteljene klubove, malo ko je bio svestan da je Indira kroz lični pakao prolazila početkom devedesetih.

Njena sudbina je bila izuzetno kompleksna, posebno kada je reč o majčinstvu. Indira je sa svega 25 godina rodila sina Severina, ali nikada nije otkrila identitet oca svog deteta. Početkom devedesetih, sa malim detetom, suprugom i majkom, preselila se iz Bosne u Srbiju, izbegavajući sukobe koji su tada bjesneli na tim prostorima. Njena lična drama se nastavila kada je Severin, sa svega četiri godine, bio odvojen od nje bez njenog znanja i vraćen u Bosnu. Tek nakon suđenja, Severin se vratio majci. Danas, Severin je oženjen i Indira je ponosna baka dvoje unučadi.

Najznačajniji trenuci u Indirinoj karijeri dešavali su se sredinom 2000-ih, kada je oduševljavala publiku širom Balkana. Njene muzičke uspehe krunisala je Nagradom za najbolju pevačicu na Balkanu 2005. godine. Indira je takođe bila hrabra u svom stvaralaštvu, snimivši prvi solistički album “Nagrada i kazna” 1992. godine za produkcijsku kuću “Južni vetar”, uprkos teškoćama izazvanim ratom u Jugoslaviji.Pored muzičke karijere, Indira je u životu prolazila kroz različite faze, uključujući i promenu vere. Rođena u mešovitom braku u Bosni, Indira je ponosna pravoslavka, što je posebno istakla u pesmi “Srpkinja je mene majka rodila”.

Jedan od njenih najpoznatijih hitova, “Zmaj”, krije duboku emotivnu priču. Pesma je inspirisana stvarnim događajem u kojem su ljubavnici iz srednje škole planirali venčanje, ali je bolest devojke, rak pankreasa u poodmakloj fazi, poremetila njihove planove. Nakon otkazivanja venčanja, devojka je napisala pismo koje je sadržavalo reči pesme, a ona je umrla iste noći. Indira je pesmu otkupila od čoveka koji je čuvao pismo 15 godina, a potom je postala lična karta ove talentovane pevačice.

U poslednje vreme, Indira se povukla iz javnosti, izjavivši da neće više nastupati za novogodišnje veče. Ova neočekivana odluka delimično je posledica njenog stava o starenju i potrebi da ustupi prostor novim mladim talentima. Pored svoje muzičke karijere, Indira je takođe imala iskustvo rada kao medicinska sestra, što dodatno naglašava raznolikost njenog života.

Preporučujemo