Prošlo je tačno mjesec dana od kako jw ovaj svijet napustio naš najpoznatii kompozitor, Kornelije Kovač, i iza sebe ostavio svoje tri kćerke i suprgu Snežaanu, koje su nakon njegovog odlaska s ovog svijeta ostale neutješne. Udovica ovog čuveog kompozitora donijela je odluku da za domaće edije ispriča kako su izgledali i prolazili njihovi posljednji dani koje su zajedno proveli.


‒ Ne znam da li je bilo suđeno da završi na ovakav način. Još ne verujem da ga nema. Beskrajno mi je zbog toga žao jer je bio veliki borac, čak i u bolesti ‒ priča Snežana.

‒ Mnogo je voleo život i radovao se svakom danu. Nije mi jasno kako je dobio korona virus kad smo se, otkako je počela pandemija, veoma čuvali. On posebno, čak ni đubre nije išao da baci bez zaštitne maske. Izbegavali smo gužve i veće skupove upravo iz tog razloga. Kad sam u januaru dobila koronu, spavao je sa mnom u istoj sobi, nije želeo da se razdvajamo i ništa mu se nije dogodilo.

Preminuo legendarni kompozitor Kornelije Kovač
‒ Dve i po nedelje proveo je u kovid-bolnici u Batajnici i čak nije bio na kiseoničkoj potpori. U međuvremenu zarazio se bolničkom bakterijom klostridijom. Iz Batajnice smo ga prebacili u jednu privatnu kliniku, počeo je da se oporavlja i ponadala sam se da će se izboriti. Lavovska borba lekara, koji su davali sve od sebe, bila je uzaludna, preminuo je posle sedam dana, rano ujutru 13. septembra. Nisam uspela ni da se oprostim sa njim. Trebalo je toga dana da odem na intenzivnu negu, a dan ranije razgovarali smo preko video-poziva, rekla sam mu da ću sutradan doći da ga obiđem i odgovorio mi je slabim glasom: „Obavezno“. Bio je to naš poslednji razgovor – rekla je Snežana

Preporučujemo