Hrvatska glazbena diva Vanna, čija je karijera postala legendarna tijekom 90-ih, doslovno je zaronila u beskrajno plavo nebo popularnosti zahvaljujući svojoj nevjerojatnoj uspješnici “Tek je 12 sati”. I nevjerojatno, iako je prošlo gotovo tri desetljeća, ta pjesma i dalje osvaja srca slušatelja diljem svijeta. Ona je ne samo glazbena uspomena, već i nezaobilazna komponenta svake dobre zabave, često se vrti na radijskim stanicama i nezaobilazna je na playlistama. Njezina pjesma ostaje ključna točka na svim glazbenim okupljanjima i dokaz je da je njezina glazba neprestano atraktivna i kvalitetna.

U početku je Vanna bila pozvana da pridoda svoj glas kao prateći vokal u popularnom bendu E.T. No, njezina uloga se munjevito proširila nakon što je otpjevala “Tek je 12 sati”, pjesmu koja je postigla spektakularan uspjeh. Taj trenutak ju je katapultirao u svijet glazbenih ikona, a postala je punopravni član benda, čime je cementirala svoje mjesto u glazbenoj industriji. Tijekom razdoblja od 1992. do 1996., Vanna je odigrala ključnu ulogu u stvaranju četiri albuma zajedno s ostalim talentiranim članovima benda, prije nego što je konačno odlučila započeti solo karijeru.

Godine 2001., Vanna se odvažila predstavljati Hrvatsku na prestižnom Eurovizijskom natjecanju, izvodeći svoju pjesmu “Strune ljubavi” na engleskom jeziku. Osvojila je deseto mjesto s ukupno osvojenih 42 bodova, što je bio veliki uspjeh i ponos za svoju domovinu. Svojim nastupom na Sunčanim skalama 2015. godine, izvela je pjesmu “Try” i oduševila prisutne svojom iznimnom interpretacijom.

Sada, mnogi i dalje uživaju u njezinim prijašnjim hitovima poput “Ako je vredilo išta”, “Da ti nisam dovoljno”, “Kao da me ne” i “Sve bih dala da znam”. Vanna, koja broji 53 godine, neumorno sudjeluje u glazbenoj industriji, a njezin “Instagram” profil svjedoči o njezinoj strasti prema moru, koju očigledno dijeli sa svima nama kroz svaku fotografiju koju podijeli. Ona je poput vina, čini se da sa svakim godinama izgleda sve zanosnije, što potvrđuju brojni lajkovi i komentari koji pristižu na njezine objave.Od 1998. godine, Vanna uživa u sretnom braku s filmskim producentom Andrijom Vrdoljakom. Skupa su roditelji kćeri Jane i sina Luke. Također, Andrija ima kćer Dori iz prethodnog braka, koja im je prije nekoliko godina darovala svoje prvo unuče, čime su obogatili obiteljsku sreću.

Preporučujemo