Svjetska javnost već danima unazad neprekidno izvještava o događajima u srcu Ujedinjenog Kraljevstva nakon smr*i kraljice Elizabete II (96) nakon što je na tronu jedne od najmoćnijih sila današnjice provela punih 70 godina. I dok su neke od ključnih tema povezane s njenim nasljednikom, princom Čarlsom, ali i ostalim članovima moćne porodice, britanski mediji ne prestaju da se interesuju za status odbjeglih kraljevića, princa Harija i njegove supruge Megan Markl, kao i za posljednje trenutke suverenke koja je decenijama unazad bila jedno od najprepoznatljivih lica na planeti.

Tako je sada otkriveno da jedan događaj, kako navodi Dejli mejl, slobodno može da se nazove “posljednjim slomom kraljičinog srca”, budući da je nakon gubitka supruga, princa Filipa, 2021. godine ona teško uspjevala da sakrije tugu. Naime, njoj bliski ljudi iz Vindzora otkrili su da je Elizabeta II ostala potpuno slomljena nakon što joj je nedavno preminuo voljeni pas Kendi, rase Korgi, koji je uz bio punih 18 godina.

 

Iako se znalo da je to za nju bio veliki udarac, sada je obijelodanjeno da je zapravo dana kada je dobila tužne vijesti, ostala neutješna.

 

Iznenađujuće je, međutim, da je ona odlučila ne želi da njen najodaniji pratilac bude sahranjen u Balmoralu.

– Veći deo kraljičinog života važilo je nepisano pravilo da se njeni psi sahranjuju tamo gde uginu, tako da se poslednja počivališta njenih ljubimaca nalaze u Vindzoru, Sandringemu i Balmoralu. Obično sama kraljica nadgleda sahrane u pratnji svog glavnog baštovana. Kasnije bi bio postavljen nadgrobni spomenik sa imenom psa, datumom rođenja i smrti i odgovarajućim natpisom. Ali nakon smrti Kendi, organizovala je da posmrtni ostaci psa budu prebačeni u London kako bi bili sahranjeni u Vindzor sa još jednim njenim dugogodišnjim pratiocem, Vulkanom, koji je preminuo 2020. godine – ističe najčitaniji britanski portal.

Image

Kraljici su nakon Kendine smrti društvo pravila dva druga psa, Sendi i Muik, pokloni njenog sina, princa Endrua, i njegovih ćerki. Princ Endru i njegova bivša supruga Sara Ferguson rekli su da će se brinuti o dva kraljičina voljena korgija nakon njene smrti. Inače, kraljica je tokom svoje vladavine posjedovala više od 30 peskovitih, kratkonogih pasa, međutim, odbijala je da uzme nove pse posljednjih godina ne želeći da ih ostavi nakon svoje smrti.

Preporučujemo