Trinaestogodišnji Loren je izazvao divljenje svojom izuzetnom inteligencijom, a nedavno je najavljeno da će nastaviti svoje obrazovanje na doktorskim studijama pri Institutu “Maks Plank” u Nemačkoj. Loren je već sarađivao s naučnicima iz ove institucije, istražujući laserske tehnologije koje mogu otkriti karcinom iz uzoraka krvi.

Njegov otac, Aleksandar Simons, otkrio je da će Loren imati intenzivan program studija iz oblasti prirodnih nauka, uključujući hemiju, medicinu i fiziku. Planira provesti mnogo vremena u laboratoriji, nastavljajući svoje izuzetne napore u svetu nauke.

Iako Loren već ima impresivan akademski put, na putu da postane najmlađi univerzitetski diplomac, suočio se s izazovima koji su ga sprečili da završi studije na holandskom univerzitetu u Ajndhovenu 2020. godine. Ova vest bila je velika senzacija širom sveta, jer je Loren trebao postati prvi diplomirani student na svetu mlađi od 10 godina.

Univerzitet u Ajndhovenu je predstavio Lorenovim roditeljima brzu šemu koja bi omogućila da Loren završi studije do sredine 2020. godine, ali su roditelji odlučili da ne prihvate tu ponudu i okončali Lorenove studije na tom univerzitetu. Iako su se suočili s izazovima, Lorenovi roditelji ga podržavaju u njegovom neverovatnom putu ka postizanju akademskih visina.

Loren, koji je inspirisan Nikola Teslom, otkrio je svoju strast za istraživanjem veštačkih organa i konačnim ciljem razvijanja potpuno veštačkog tela u sopstvenoj laboratoriji. Njegovi roditelji, Lidija i Aleksandar Simons, ističu da je Lorenova jedinstvena sposobnost upijanja informacija i fokus na otkrivanju novih stvari, ali takođe žele osigurati da Loren zadrži ravnotežu između svojih talenata i detinjstva.

Preporučujemo