Snežana Jovanović, poznatija kao Šikica, otkrila je jednom prilikom da je zahvaljujući svojoj pesmi “Ala bih se šikicala” uspela da izgradi čak tri kuće. Njena muzička karijera započela je 1981. godine, a pesme poput “Zavede me, majko, momak loš” i pomenutog hita doneli su joj popularnost i nadimak koji nosi i danas.

“Sve što sam zaradila, zaradila sam kad je ‘Bog hodao po zemlji’, kako kažu. Deci smo sagradili kuće, svako ima svoju. Ta pesma je nastala tako što je došao pokojni Radoje Barajevac i rekao mi je: ‘Napraviću najveći hit ako budeš snimila Šikicu i tako je i bilo'”, otkrila je pevačica.

Uspeh pesme nije prošao bez kontroverzi. Pesma je privukla pažnju inspektora iz Barajeva, koji joj je zabranio izvođenje u kafanama. Šikica je otkrila da je ubacivala različite stihove tokom izvođenja, uključujući i bezobrazne elemente. Inspektor joj je, iz neobjašnjivih razloga, zabranio izvođenje pesme, ali pevačica je istakla da je ipak morala da je izvodi, jer je imala podršku prijatelja koji je bio uticajan.

Ova priča o usponima i padovima u estradnom svetu ilustruje koliko je nekad i najneočekivanija pesma sposobna promeniti život umetnika. Snežana Jovanović Šikica, svojom iskrenošću, deljenjem anegdota i truda koji ulaže u svoju porodicu, postaje inspiracija i pokazuje da umetnici, pored svojih umetničkih dostignuća, mogu ostvariti značajan uticaj i van muzičke scene.

Preporučujemo