Marko Ljubović, stanovnik Titela, nosi u sebi teret života koji je stavio na njegova pleća. Nedavno je ostao sam s troje dece, ali hrabro se suočava s izazovima, pokušavajući ih prehraniti odlaskom na nadnicu.

U zabačenom delu Titela nalazi se skromna kućica u kojoj Marko živi sa svoje dve ćerkice i sinom. Ova kuća, premda trošna, ispunjena je Markovom ljubavlju prema deci. Iako ga je supruga napustila pre dva meseca, on hrabro podiže troje dece, dajući otkaz kako bi se brinuo o njima i stoci. Marko se oslanja na svog konja dok odlazi na nadnicu kako bi obezbedio osnovne potrebe svoje porodice.

Deca, Uroš (5) i Marina (6), pružaju Marku snagu i motivaciju da se bori za njih. Iako do sada nisu dobili nikakvu pomoć, Marko ističe da nije tražio ništa od nikoga jer je navikao zarađivati i graditi svoj život radom. Njegova dvoje starije dece idu u vrtić, dok najmlađu, Milicu, Marko brine sam od kada ga je supruga napustila i vratila se svom ocu.

Marko svakodnevno koristi svaku priliku da zaradi novac, bilo da ide u nadnicu, obavlja poslove oko stoke ili čak seče drva u šumi kako bi ih prodao. Njegova čelična volja i neiscrpna energija omogućuju mu da hrabro ide dalje, unatoč izazovima koje život stavlja pred njega.

Za Marka imaju samo reči hvale u njegovom selu, a komšinica Staka Bogunović, koja ga poznaje i sarađuje s njim, ističe da Marko nikada nije tražio pomoć i da se svakodnevno bori za svaki dinar kojim može prehraniti svoju decu.

Markova priča privukla je pažnju javnosti, a Branko Stanković, idejni tvorac emisije “Kvadratura kruga”, razgovarao je s Markom kroz tu emisiju. On je naglasio kako Marko nikada nije tražio pomoć, čak i kada mu je ponuđena. Marko, sa svojom skromnošću, odbija i ističe da želi zaraditi svoj dinar radom.

Staka Bogunović deli svoje iskustvo s Markom, navodeći kako je Marko uvek nelagodan kad mu nešto ponudi i da mu je čak i neprijatno uzeti pomoć. Marko, s druge strane, naglašava da želi pružiti najbolje za svoju decu i da se bori za njihovu dobrobit, kako najbolje zna i ume.

Marko zarađuje mesečno oko 40.000 dinara, teškim radom i trudom, kako bi zadovoljio osnovne potrebe svoje porodice. Uprkos izazovima, on ostaje nasmejan i optimističan, sanjajući o boljem životu za svoju decu. Markova deca, Marina i Uroš, dobila su paketiće od Branka Stankovića, koji su sadržavali igračke i osnovne potrepštine, poput brašna, ulja i odeće.

Ova priča o hrabrosti, samopouzdanju i predanosti očinstvu inspiriše i podseća nas na neistražene živote ljudi oko nas. Možda će Markova priča podstaći zajednicu da pruži podršku i pomoć ovom hrabrom ocu koji, uprkos svemu, hrabro korača kroz život noseći teret odgovornosti prema svojoj porodici.

Preporučujemo