Nemanja Matic je naš profesionalni fudbaler a dobro je poznat na poziciji defanzivnog veznog igrača trenutno u Romi!

Nemanja ima 34 godine i dolazi iz Šabca, konstantnim nastupima na terenu i borbenom stilu igre koja ga odlikuje, oduševio je mnoge, njegova karijera ozbiljnog profesionalnog fudlbalera počinje sa prelaskom u Čelzi 2009. godine kada je potpisao ugovor or 1.5 miliona funti.

Zatim je promjenio nekoliko klubova pa smo ga mogli vidjeti u Holandiji, zatim u Benfici a u 2017 godini prešao je kod legendarnog Žoze Murinja u Mančester Junajted tada je njegova vrijednost iznosila vrtoglavih 35 miliona funti dok je na posljednjem transferu plaćen 5 miliona funti.

Međutim iako je njegova profesionalna karijera poznata mnogima, detalje iz privatnog života Matića nije iznosio. Ono što je poznato jeste da ima mlađeg brata Uroša koji se također bavi nogometom a igra za Saudijsko Arabijski klub Abha a u medijima se navodi da je Matić i jednim dijelom makedonac po djedu. U braku je sa prelijepom suprugom Aleksandrom sa kojom ima troje djece, Filipa, Teu i Aniku. Aleksandra je model i velika zvijezda Instragrama, svojim fotografijama prikazala je smisao koji ima za modu i tako se istakla pred svojim fanovima i pratiteljima.

Za oko su zapale i fotografije porodice koje redovono objavljuje, uživa provoditi svaki trenutak sa njima a pomenutom fudbaleru je najveća podrška u životu. Svoju vezu su ozvaničili i tako se vjenčali u Londonu 2010 godine u pratnji svojih roditelja i uže porodice. Jednom prilikom se ističe da su se upoznali dok je Nemanja igrao za Košice davne 2009. godine dok Matić jos nije imao profesionalni ugovor, ljubav im cvijeta od tada i izgleda da u potpunosti uživaju u braku. O njegovoj prelijepoj supruzi izvještavali su čak i strani mediji koji su također bili očarani.

Oglasi - Advertisement