Uroš Blažić, mladić iz pitoresknog okolja Mladenovca, ističe se kao narcisoidna i dominantna osoba koja je izgradila svoju vlastitu, varljivu percepciju. Njegov psihološki profil je duboko analiziran, a temelji se na gnusnim djelima koja su obuhvaćala ubojstvo devetero susjeda i poznanika, dok je ranio dvanaest drugih osoba 4. svibnja. Nedavno su se u medijima pojavili izvještaji s detaljima iz analize njegovog obrambenog tima, što je jasno ukazalo na to kako je Blažić iskrivio svoja moralna načela i nosio duboke terete nesigurnosti. Sva ta pitanja kulminirala su stravičnim pokoljem koji se dogodio u selima Malo Orašje i Dubona, čime je oboren dosadašnji presedan u povijesti.

Više javno tužiteljstvo u Smederevu, prema informacijama koje su nedavno procurele u medije, provelo je temeljito istraživanje obrane i psihološkog vještačenja Uroša Blažića. U tim istraživanjima detaljno je opisan karakter ovog mladića, a zaključeno je da je njegov motiv za počinjenje masakra bio isključivo vođen takvim osobnim uvjerenjima. Blažić je, nakon što je optužen za svoje zločine, tvrdio da su mu mještani Malog Orašja i Dubone bili zavidni. Insinuirao je da su njihova ljubomora i zavist proizašli iz njegovih kontakata s poznatim osobama iz svijeta reality televizije i njegove sposobnosti da se uzdigne iznad njih i njihovog načina života.No, postavlja se pitanje koja vrsta mjerila može uopće biti smatrana superiornom u odnosu na one koji su predano radili, stekli obrazovanje, planirali svoju budućnost i izgradili pozitivnu reputaciju koja ih prati u svim sferama života. Možda su to oni koji dolaze iz imućnih obitelji, ali se također odlikuju marljivom radnom etikom i strašću prema svom zanatu? Prema Urošu Blažiću, pojedinci koji se prepoznaju samo po svojoj prisutnosti u reality televiziji i dramama koje generiraju su tek mediokriteti koji žive na marginama društva. Blažić se ponosio svojim poznanstvima s takvim osobama na raznim društvenim mrežama.

Nikola Đorđević, koji je nekad bio sudionik reality showa, dijelio je blisku vezu s njim. Često su zajedno dijelili slike sa društvenih događanja, te su se međusobno prozivali “najboljim prijateljima” u više navrata. Njihovi profili na Instagramu obilovali su slikama na kojima se bahate i neodgovorno ponašaju, često kršeći prometne zakone. Stvarali su videozapise koji prikazuju njihovo rizično ponašanje, ugrožavajući vlastite i tuđe živote nepridržavanjem prometnih propisa.

Prema izjavama mještana u selima gdje je Blažić živio, ali i njegovih vlastitih priznanja, uzor mu je bio Kristijan Golubović, bivši zatvorenik i sudionik reality showa. Javno je objavljena snimka na kojoj Blažić s ponosom naziva sebe “malim Kristijanom Golubovićem” dok se skida i uranja u djelomično zaleđeno jezero.Tijekom tog kontroverznog čina, dok je tonuo pod vodu i zasipao se snijegom, Blažić je sa stisnutim zubima izgovorio: “Pa ovo si ti, ha? Mali kršćanin, je li?” Prije zločina, Blažić je održavao bliske veze s Denizom Dejom, Slovenkom koja je također sudjelovala u reality showu. Njih dvoje su tada bili u intimnoj vezi, a Blažić ju je čak snimao telefonom. Deja je javno priznala njihovu vezu i zatražila da Blažić izbriše njezine eksplicitne fotografije i videozapise. No, umjesto da ispuni njezinu molbu, Blažić ju je ismijavao i rugao se, odbijajući izbrisati te materijale. Deniz je odlučno izjavila da ne želi da Blažić posjeduje takav materijal, te ga upozorila da će pozvati policiju ako njen zahtjev ne bude ispunjen. To je pitanje privatnosti, naglasila je Deniz Urošu, na što je on odgovorio.

Tijekom razgovora, jasno se čuje kako ispituju identitet sugovornika te traže punjenje mobilnog uređaja prije nego što započnu razgovarati o pravnoj situaciji. Uroš Blažić se trudio naglasiti svoju jedinstvenost, no unatoč tom nastojanju, nije mogao zanijekati istinu koja se krije duboko u njemu. Njegov unutarnji nemir postao je očit u psihijatrijskoj procjeni, te u njegovom pokušaju da opravda svoj gnusan zločin. Blažić je očito suočen s mnogo kompleksa, frustracija i općim nezadovoljstvom sobom. Podsjećamo da je Više javno tužiteljstvo u Smederevu službeno podnijelo optužnicu protiv Uroša Blažića. Optužnica obuhvaća čak 210 stranica i detaljno opisuje Blažićeva nedjela.Naime, optužnica navodi da je Blažić odgovoran za smrt devetero ljudi i ozljeđivanje još dvanaest osoba. Naši najnoviji saznanja otkrivaju neke alarmantne pojedinosti vezane uz ovaj strašan incident. Saznali smo da Blažić, osim automatskog oružja poput kalašnjikova kojim je izvršio napade, također posjeduje eksplozive velike razorne moći, što bi moglo dovesti do još većeg broja potencijalnih žrtava.

Preporučujemo