Indira Radić je rođena u pitoresknom Dragalovcima, malenom selu nedaleko od Doboja u prelepom okruženju Bosne i Hercegovine. Tokom svojih ranih dana, živela je s ljubavlju svojih roditelja, a to je trajalo sve dok nije uspešno završila svoje obrazovanje u obliku srednje medicinske škole. Nakon toga, krenula je u novo poglavlje svog života i preselila se u živopisni Zagreb, gde se zaposlila u jednoj od lokalnih bolnica.

Bez obzira na svoju rapidnu slavu, Indira je oduvek ostala povezana sa svojim korenima. Redovno je posećivala majku i oca, bez obzira na svoj status poznate ličnosti. Međutim, u poslednjih deset godina, nažalost, nije imala priliku da poseti svoje rodno selo Dragalovce. To se promenilo nakon smrti njenog oca Živka, kada se nije vratila ovim prelepim krajevima.

Ovaj izuzetan podatak o pevačicinom odsustvu iz Dragalovaca podelio nam je njen stric, gospodin Novak Subotić. On je svojevremeno bio velikodušan prema Indirinoj porodici, poklanjajući im zemljište kako bi sagradili svoj dom u samom centru sela. To zemljište je bilo na par kilometara od kuće u kojoj je Indira rođena. Njegov gest bio je motivisan time što je Živko, njen otac, radio u Doboju, a odatle mu je bilo lakše stizati do železničke stanice. Takođe, bila je blizu škole, što je olakšavalo Indiri njen put do obrazovanja.

Gospodin Subotić se seća da je nakon očeve smrti Indira pokušavala prodati ovu kuću, ali držala je visoku cenu, što je otežavalo prodaju. S obzirom na to da se u blizini sela otvorio rudnik, sadašnje stanje na tom mestu nije privlačno potencijalnim kupcima. Iako bi je zemljište čekalo spremno za nove vlasnike, situacija se nije promenila.

Prethodno je Indira često posećivala svoj rodni kraj i davala koncerte tamo. Međutim, kontakti su se prekinuli nakon smrti njenog oca Živka, a njen stric Novak nije čuo za nju skoro punu deceniju. Nekada je organizovao nastupe u svojim diskotekama i prodavnicama, a Indira bi došla da peva pred mnogobrojnom publikom. Prisustvovalo je hiljadu ljudi na njenom prvom nastupu, gde su svi došli kako bi videli ovu talentovanu pevačicu. Stanovnici njihovog sela je vole, ali nažalost, poslednjih godina nije ponovila ove posete.

Kako je njen stric ispričao, Indira više ne dolazi u Dragalovce, a poslednji put je bila kada je organizovala sahranu svom ocu Živku. Nakon toga, proteklo je osam do devet godina, a ona se nije vraćala niti se javljala svojoj porodici. Kontakti su prekinuti, a i sa rodbinom se nije sastajala. Njen stric je pokušao da je kontaktira u početku, ali nažalost, nikada nije odgovarala na njegove pozive.

U selu Dragalovci, svi su svesni da je Indira iz njihovog mesta, iako je godinama nisu videli. Prema rečima jedne meštanke, iako nikada nije imala priliku da je lično upozna, čula je priče da je pevala u diskotekama u njihovom mestu pre više od deset godina. Takođe zna da Indira poseduje kuću nasuprot škole, ali čuje se da je kuću stavila na prodaju. Iako je pevačica omiljena u svom rodnom selu, stanovnici su tužni što se ne vraća da im otpeva neku pesmu. Takođe, ima rodbinu u obližnjem mestu Stanari.

Vlasnica prodavnice u centru sela takođe je izjavila da nije viđala Indiru u Dragalovcima od kada je došla u to selo posle rata. Iako je čula priče o njenim povremenim dolascima da poseti oca, to nije bilo često, a ona se nije duže zadržavala. Iako je njihova lokalna heroina, svi žale što Indira ne dolazi češće da im priredi koncerte i donese radost, s obzirom na to da ima mnogo rodbine u obližnjem mestu Stanari.

Kako se čini, Indira Radić je ostala vezana za svoje korene, ali život i obaveze su je odvele na druge strane, a njen rodni kraj Dragalovci je ostao bez njenih poseta godinama unazad.

Preporučujemo