Neda Ukraden je prethodnih dana promovisala svoju knjigu u kojoj je do detalja opisala kako ju je svojevremeno muvao Saša Popović,koji osamdesetih godina, ni po jednom parametru nije bio dorastao da bude čovjek njenog ćvotag. Ona u knjizi sitčče da je njoj kao ženi i majci maloljetnog ženskog djeteta, bio potreban oslonac i stabilnost zrelog partnera, što nikako tada u Popoviću nije prepoznavala. Dok je ona u njemu vidjela samo prolaznu avanturu, on je činio sve da joj se što više približi i ostvari s njom ozbiljnu vezu. Čak ju je i njegova majka htjela za snaju, a kako navodi u stranicama autobiografije, Saša je za Nedinog oca bio cirkusant. Iako je ženski dio porodice uspeo da osvoji, kako piše Neda, otac je bio sumnjičav jer je u njenom Saletu vidio cirkusanta.

– Oduševljavao je i mene i moju Jecu (ćerku), koja ga je jako zavolela. Volela ga je i moja mama. Tata se držao po strani jer je u početku u njemu video neke osobine cirkusanta, pomalo neozbiljnog i nepouzdanog čoveka, ali ništa nije glasno komentarisao – opisala je Neda kako je Popovića doživljavala njena porodica, a do detalja je opisala i kako je u pola četiri noću upao u njenu kuću i tražio da se izjasni po pitanju njihove ljubavi:

– “Morao sam da budem načisto – da li ti mene, Neki, voliš ili ne”, upitao je direktno, da nije moglo direktnije. “Auuu, pa ti si zbog toga došao u četiri ujutru… Da čuješ odgovor! Mogla sam ti i telefonom to reći! Nije trebalo da trošiš novac na gorivo i cveće”, pokušavala sam da budem duhovita i da ga malo nasmejem. Gledao me je smrtno ozbiljan. Takvog ga dotad nisam videla. “Znači ne voliš me! U redu, to sam želeo čuti”, reče odlučno, ustade i krenu prema vratima. “Alo, gde ćeš? Kud si krenuo”, brzo sam stala ispred njega jer sam videla da je vrag odneo šalu i da će tako umoran, u cik zore, otići. Gledala sam ga u oči i izgovorila glasno: “A šta ako ti kažem da te volim? Šta ćemo sad?” Stajali smo kod vrata kao dva matora deteta koja se nešto inate i svaljuju krivicu jedno na drugo. Pored vrata, tužne, pokisle face, delovao mi je još sitnije, nekako kao dete, kao malo pokislo mače.


Uprkos iskrenoj ljubavi sa Sašine strane, njih dvoje su pripada različitim svjetovima, pa bi tako njihova ljubav bila osuđena na propast.


– Razlike su bile očigledne – i u mentalitetu i karakteru i navikama. Negde sam u toj vezi počela da se osećam sve usamljenijom i ta njegova očigledna potreba da se udvara svakoj ženi bila mi je znak nezrelosti i neugodno sam se osećala. Pitala sam se da li je to obrazac ponašanja na koji treba da pristanem. Da li i ja treba tako da se ponašam i kuda to vodi – opisala je kako su se ipak mimoišli kao par, a za kraj je naglasila da su, uprkos svemu, uspjeli da ostanu prijatelji za cijeli život:

– Ono što je tada bilo između nas važi i danas – jedno veliko, iskreno i ljudsko i profesionalno obostrano poštovanje, iskreno prijateljstvo i divljenje za sve zajedničke trenutke saradnje, druženja i pomoći kad god je trebalo. Retki su ljudi kao Sale Popović, koji su zadržali tu dečačku razdraganost, šarm, emocije, neopterećenost slavom i jednostavnost, koju samo najveći imaju.

Preporučujemo