Prirodne nepogode su nešto s čime se nažalost posljednjih par godina često susrećemo, počevši od strašnih zemljotresa koji su pogodili Hrvatsku prije par godina gdje se najviše ističe onaj u Petrinji ili preko onih u Turskoj i Izmiru pa sve do ostalih nepogoda koje su nas pogodile a zaista u ovih par godina, ima ih mnogo..

Tako vam danas prenosimo vijest koja se tiče stanja u Hrvatskoj, ovaj period godine poznat je po tome što dolazi do obilnijih padavina koje mogu prouzrokovati veću štetu kako na usjevima tako i na imovini građana. Navodi se da je došlo do velikih poplava širom Hrvatske, istaknuto je stanje u Novom Vinodolskom iz kojeg dolaze nimalo lijepe fotografije.

Ulice kao i automobili su preplavljeni, jako nevrijeme uslijedilo je prije više od deset sati i još uvijek se situacija ne smiruje. Kako ističu za ovaj problem krive i vlast, unatoč svemu što se događalo posljednjih godina nisu se opametili da naprave veći broj odvodnih kanala, svake godine u ovo doba dođe do izlijevanja rijeka i manjih poplava – navode građani.

Kako navode lokalni mediji oglasilo se i Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Novog Vinodolskog ističu da građani budu oprezni i da ne rizikuju zadržavanje na mjestima u kojima vlada visok vodostaj, navode kako su sve raspoložive snage na terenu i aktivno pomažu u rješavanju čitave situacije.

Što se tiče priobalnih područja tu je katastrofalna situacija, vodostaj je izuzetno veliki a dolazi i do izlijevanja u naseljena područja oko trgovačkih centara. Društvene mreže prepune su fotografija širom Hrvatske najčešće se na njima nalaze napušteni automobili u autobusi koji su u potpunosti potopljeni, uništena je mnoga imovina a došlo je i do potapanja nekoliko kuća.

“Možemo reći da sve odrađujemo, čekali smo da se kiša smiri jer smo ispumpavali vodu iz kuća, ali je vise vode ulazilo nego što smo mi uspjeli ispumapati. Idemo doslovno od kuće do kuće. ” – naveo je zapovjednik jedne od ekipa koji rade na ispumpavanju vode.

Preporučujemo