Užasnuta priča koja je izašla na vidjelo 2006. godine duboko je potresla cijelu regiju svojom jezivom naravi. Konkretno, u fokusu javnosti nalazio se bračni par iz Crne Gore zbog sumnjivog plana koji je obuhvatao nezakonito usvajanje novorođene djevojčice od samo devet dana starosti.

Cjelokupni dramatični incident odvijao se u pitoresknom naselju Vrela Ribnička, gdje su hrabri inspektori prekinuli ilegalni plan kriminalaca te, prije svega, zaštitili nevino dijete od potencijalne užasne sudbine u okviru “trgovine” novorođenčadi. Nakon ovog hrabrog intervencije, beba je odmah hospitalizirana u Institutu neonatologije Dečje bolnice u Podgorici, dok su vlasti odmah započele istragu kako bi razotkrile tamne tajne koje stoje iza ovog šokantnog zločina.

Ključni akteri ove mračne priče bili su bračni par Adžović iz Crne Gore, s tim da su roditelji novorođene bebe, Adnan (42) i Nalija (43) Salihi, također bili upleteni u ovu bizarnu priču. Naime, navodno se 6. ožujka dogodila šokantna situacija u kojoj je Adnan Salihi pristao razmijeniti svoju tek rođenu bebu u zamjenu za automobil marke “Alfa Romeo” koji se nalazio u vlasništvu Ćazima Adžovića. Nevjerojatno, čak iako je majka Nalija upravo donijela na svijet dijete, svi su ostali nijemi i pristali na ovu apsurdnu razmjenu. Štoviše, navodno je Adžovićev rođak umiješan u ovaj mračni plan tako što je falsificirao izvod iz matične knjige rođenih za dijete, na kojem su lažno upisani Ćazim i Ljubica Adžović kao roditelji.

S druge strane, roditelji djevojčice tvrde da nisu namjeravali zamijeniti svoje dijete za automobil, nego su ga predali Adžovićima jer nisu bili u mogućnosti adekvatno brinuti o novorođenčetu. Prema njihovim izjavama, nisu dobili nikakve darove ili automobil “Alfa Romeo” u zamjenu za dijete. Ova uznemirujuća priča o trgovini ljudima odmah je prijavljena specijalnom timu za suzbijanje trgovine ljudima, koji je brzo djelovao kako bi spriječio daljnje zloupotrebe. Neformalno rečeno, za kazneno djelo trgovine djetetom, koje je bilo moguće 2006. godine, predviđena je kazna zatvora u trajanju od tri do pet godina.Ovaj slučaj osvjetljava ozbiljan problem trgovine ljudima i ističe potrebu za pojačanim naporima u borbi protiv tog kriminalnog fenomena. Sudski postupci u prethodnim slučajevima ovog tipa rezultirali su osuđujućim presudama za četiri osobe, s kaznama zatvora u trajanju od dvije i pol do pet godina. Ovo jasno pokazuje ozbiljnost problema trgovine ljudima u Crnoj Gori.Važno je napomenuti da se radi o priči koja datira iz 2006. godine, stoga su potencijalni počinitelji davno pušteni na slobodu, a sudbina djeteta nakon tog vremena ostaje nepoznata.

Preporučujemo